Moğolistan’da KOBİ’lere destek veren Moğolistan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Fonu yetkilileri ülkemizi ziyaret etti.
Tarih: 01 Kasım 2018

Moğolistan’da KOBİ’lere destek veren Moğolistan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Fonu yetkilileri ülkemizi ziyaret etti.  

Moğolistan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Fonu ile KOSGEB arasında                       06 Nisan 2018 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptı kapsamında, 31 Ekim – 02 Kasım 2018 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret eden 10 kişilik Moğolistan heyetine yönelik bilgilendirme ve ziyaret programı düzenlendi.

Programın açılışında, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Moğolistan heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek imzalanan Mutabakat Zaptı kapsamında, önümüzdeki dönem kurumlar arası ilişkilerde yol haritasını belirleyecek olan Eylem Planının hazırlanarak taraflarca imza altına alınması gerektiğine vurgu yaptı.

İki ülke ticaret hacminin artması için, KOBİ’lerin bir araya getirilmesi sürecinde her iki kurum ile işbirliği yapılması gerektiğini belirten Başkan Uzkurt, uzman değişimi yoluyla KOSGEB’in deneyimlerini aktarmaya hazır olduklarını söyledi.

Moğolistan Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan ise, kardeş ülke olarak tanımladıkları Türkiye ile siyasi ilişkilerinin olumlu seyirde geliştiğine değinerek, ticari ilişkilerin de siyasi ilişkiler gibi iyi olması için birlikte çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

Moğol Heyeti Başkanı J.Baasandorj de Türkiye deneyimlerini öğrenmek için bu ziyaretin gerçekleştirildiğini belirterek, işbirliğinin önemine değindi.

Programda, Moğolistan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Fonu ve KOSGEB’in yapısı, işlevi ve faaliyetlerini tanıtıcı sunumlar gerçekleştirildi.

Bilgilendirme programı kapsamında, KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı, İşletme Geliştirme Destek Programı, Finansman Modeli, AR-Ge ve Yenilik destekleri hakkında sunumlar yapıldı.

Programın ikinci gününde Kredi Garanti Fonu ziyaret edilerek, Türkiye’deki garanti sistemi hakkında heyete ayrıntılı bilgi verildi.

Programın devamında KOSGEB OSTİM Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunularak KOSGEB tarafından KOBİ’lere sağlanan desteklerin öneminin anlaşılmasını sağlamak amacıyla farklı ölçekteki 2 işletme ziyareti gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2018