KOSGEB ile Libya muadil kurumu Libya Girişimcilik arasında mutabakat zaptı imzalandı. Bu zapta göre KOSGEB Libyalı muhatabına KOBİ’ler ile ilgili model olacak.
Tarih: 29 Kasım 2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daimi başkanlığını yürüttüğü İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İş Birliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 34.Bakanlar Toplantısı 28-29 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantı kapsamında, iki ülke girişimci ve KOBİ’lerine yönelik alanlarda iş birliği yapmak üzere KOSGEB ile muadil kurumu Libya Girişimcilik (Libya Enterprise) arasında mutabakat zaptı imzalandı. Mutabakat zaptı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın himayelerinde, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ve Libya Girişimcilik Genel Müdürü Dr. Abdalnasr Abouzkek tarafından imzalandı.

Başkan Uzkurt, KOSGEB ve Libya Girişimcilik arasında imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde, dost ve kardeş iki ülke KOBİ’leri arasında bir köprü kurulacağını ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cevahir Uzkurt, Genel Müdür Dr. Abdalnasr Abouzkek’i önümüzdeki günlerde KOSGEB Başkanlığı'nda ağırlamak istediklerini dile getirdi. Uzkurt, KOSGEB’in Libya KOBİ’lerine çizilecek yol haritasında model olması yolunda bilgi ve deneyim paylaşımı, eğitim ve inkübasyon merkezi kurulumu gibi faaliyetleri içeren eylem planının hazırlanması hususunda gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018

Galeri