Prof. Dr. Uzkurt, KOSGEB desteklerini görüştü.
Elektrikli ticari araçlar ve raylı sistemleri inceledi.

Tarih: 10 Aralık 2018

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, ürettiği yeni nesil toplu taşım araçlarıyla kendini dünyaya tanıtmaya başlayan Bozankaya A.Ş. ’yi ziyaret etti. Şirket sahibi Murat Bozankaya ile KOSGEB destekleri hakkında görüşen KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, üretim hattında bulunan elektrikli ticari araçları ve raylı sistemleri inceledi. 

ÜRETİM MERKEZİNİ GEZDİ

Uzkurt, Bozankaya A.Ş.'nin Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan üretim merkezini gezdi. Üretim tesisinde Murat Bozankaya tarafından karşılanan Uzkurt, KOSGEB’in faaliyetleri, verdiği destekler, açılması planlanan yeni programlar konusunda bir görüşme gerçekleştirdi.

ÖNEMLİ KISMI İHRAÇ EDİLİYOR

Uzkurt, firma tarafından üretilen ve önemli bir kısmı ihraç edilen otobüs ve metro setlerinde incelemelerde bulunurken, üretim tesisinin çalışanlarıyla da bir süre sohbet ederek, başarı dileklerini iletti.

ALMANYA’YA GİDİYOR 

Bozankaya A.Ş. tarafından Ankara’da tasarlanan ve üretilen çevre dostu otobüslerin, 10, 12, 18 ve 25 metre uzunluğunda modelleri bulunuyor. Bu otobüsler 4 saatlik tek şarjla 300 kilometreye kadar mesafe kat edebiliyor. Aracın yolcu taşıma kapasitesi ise farklı uzunluklara göre 75 kişiden 232 kişiye kadar arttırılabiliyor. Almanya ve Lüksemburg'a gönderilen otobüslerin Güney Amerika'ya ihraç edilmesi hedefleniyor.

İLK METRO İHRACATI

Şirketin son 5 yılda yaptığı ve hepsi ticarileşen 29 farklı projesi bulunuyor. Bu projeler için bugüne kadar yaklaşık 156 milyon lira Ar-Ge yatırımı yapıldı. Şirket, Ar-Ge yatırımlarının da desteğiyle haziranda Türkiye’nin ilk metro ihracatını Tayland’a gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2018