KOSGEB 30 Yıllık Tecrübesini Sudan İle Paylaşacak
Tarih: 10 Aralık 2018

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousif Elkordafani’yi ziyaret etti. Görüşmede, Sudan’da KOSGEB benzeri bir kurumun kurulması süreci ele alındı. KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, KOSGEB’in yaklaşık 30 yıllık bir tecrübesi bulunduğunu ifade ederek,  Sudan’ın ihtiyaçlarına uygun KOSGEB benzeri bir yapının kurulması konusunda her türlü iş birliğine açık olduklarını belirtti.

MUTABAKAT ZAPTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2017’de Sudan’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette, Sudan Sanayi Bakanlığı ile KOSGEB arasında iki ülke KOBİ’lerinin ticari ilişkilerini desteklemek amacıyla mutabakat zaptı imzalanmıştı.

EYLEM PLANI

Mutabakat zaptı kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetleri belirleyen eylem planı hazırlandı. Bu plan doğrultusunda KOSGEB Başkanı Uzkurt, Sudan’ın Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

SÜREÇ BAŞLADI

Büyükelçi Elkordafani, KOSGEB Başkanı Uzkurt’u ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sudan’da KOSGEB benzeri kurumun kurulması ile ilgili sürecin başladığını belirtti. 

MEMNUNİYET VERİCİ

Başkan Uzkurt, Sudan’ın kardeş ülke olduğu bilinci ile Sudan ziyaretinin etkin ve verimli geçebilmesi için, her iki tarafın iş birliği içinde çalışması gerektiğini ifade etti. KOSGEB benzeri kurumun kurulması ile ilgili karar alınmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Uzkurt, deneyimlerini aktarmaya hazır olduklarını belirtti.

İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Uzkurt, KOBİ tanımı ve KOBİ destekleme kurumu kanunlarının hazırlanması sürecinde birlikte çalışmanın gerekliliğine vurgu yaparak, “Yaklaşık 30 yıllık deneyimimiz kapsamında, Sudan’ın ihtiyaçlarına uygun KOSGEB kurulması konusunda her türlü iş birliğine açığız” dedi.

ÇALIŞMA ZİYARETİ

Görüşmede, en kısa sürede bir KOSGEB heyetinin Sudan’a çalışma ziyareti gerçekleştirmesi benimsendi.

GÜNEY SUDAN SÜRPRİZİ

Görüşmede bir de sürpriz yaşandı. Güney Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong da görüşmeye katılarak KOSGEB Başkanı Uzkurt ile bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2018

Galeri