Azerbaycan'a Kardeş Eli
Tarih: 12 Aralık 2018

Azerbaycan’da KOBİ’lere destek veren Küçük ve Orta Ölçekli Girişimciliğin Desteklenmesi Ajansı (KOBİA) yetkilileri, Ankara’yı ziyaret etti. Ziyarette kardeş iki ülkenin KOBİ’leri arasında iş birliği imkanları masaya yatırılırken, KOSGEB’in bu alandaki deneyimlerini KOBİA ile paylaşmaya hazır olduğu vurgulandı.

7 kişiden oluşan Azerbaycan heyeti, 3-5 Aralık'ta Türkiye’nin KOBİ politikası ve KOBİ destekleme modelleri hakkında bilgi sahibi olmak için Ankara’da temaslarda bulundu. Azerbaycan heyetinin programı kapsamında KOSGEB’in yanı sıra KOBİ eko-sisteminde yer alan ve KOBİ politikalarının belirlenmesinde etkili olan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Kredi Garanti Fonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve OSTİM İdaresi ile görüşmeler gerçekleştirildi. KOSGEB OSTİM Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunan heyet, KOSGEB desteklerinden yararlanmış işletmeleri de ziyaret etti.

KOSGEB’de yapılan toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, dost ve kardeş Azerbaycan heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KOBİ’lerin bütün ülkeler için, ekonomik kalkınmanın önemli aktörlerinden biri olduğunu vurgulayan Şahin. KOSGEB deneyimlerini Azerbaycan’a aktarmaya hazır olunduğunu belirtti.

KOBİA Başkan Yardımcısı Elçin İbrahimov da, Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, KOSGEB deneyimlerinin KOBİA’ya yeni bir ufuk açacağını söyledi ve iki ülke arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı. KOBİ’ler alanında Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini kaydeden İbrahimov, imzalanması planlanan mutabakat zaptı kapsamında çalışmaların etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebileceği bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018

Galeri