Uzkurt tarihi firmada incelemelerde bulundu.
Tarih: 20 Aralık 2018

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Afyonkarahisar temasları kapsamında İscehisar ilçesine uğradı. Burada mermer makinaları alanında 1944 yılından bu yana faaliyette bulunan DEMMAK Demireller A.Ş. işletmesini ziyaret eden KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, tesiste incelemelerde bulunurken, yetkililerden bilgi aldı.

TARİHİ FİRMA

74 yıllık tarihi bulunan işletme, Anıtkabir’in inşasında faydalanılan Türk mermerinin işlenmesinde kullanılan külünk, murç, manivela, çivi, balyoz vb. gibi mermer ocakları için gerekli el aletlerinin imalatı yaptı.

HİDROLİK KRİKO

Daha sonra ürün yelpazesini geliştirerek mekanik krikolar, araba imalatı, tamir-bakımı, ziraat aletleri imalatı ile faaliyetlerini devam ettiren firma, 1979’da Şuayp Demirel Teknik Hidrolik Makine Sanayi adı ile 300 tonluk hidrolik kriko imal etti.

ELMAS TEL KESME MAKİNALARI

Firma, daha sonra mermer sektörüne girerek, mermer ocaklarında üretimi arttırmak, kaliteli blok üretmek için elmas tel kesme makinaları imalatına başladı. 1987 yılından bu yana DEMMAK Demireller adı altında faaliyetlere devam firma, şu ürünlerin üretimini yapıyor:

80 Lamalı Asansörlü Katrak, Çift kollu 75 Lamalı Katrak, Plaka kesim hatları, Plaka silim hatları, 4 ayaklı ve iki ayaklı ST, Fayans hattı, Fayans ebatlama hattı, Yatay yarma makinası, Kenar işleme (pah) makinası, Cila makinaları, Blok çevirme, Dolgu makinası, Kollu zincirli kesme makinası ve tüm ocak ekipmanları ve makinaları.

YÜZDE 65’İ İHRAÇ

Üretiminin yüzde 65’ini yurt dışına ihraç eden firmanın müşterileri arasında, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Mısır, Suriye, Ürdün, Filistin, Cezayir, Fas ve bazı Avrupa ülkeleri bulunuyor.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018