“Verdiğimiz desteklerin doğru adreslere gittiğini görüyoruz”

“Kamu kaynağının 100 katı katma değer üretildiğini görmekten de son derece mutluyuz”
Tarih: 20 Aralık 2018

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın talimatlarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Devlet ve KOSGEB olarak verdiğimiz desteklerin doğru adreslere gittiğini görüyoruz. Kamu kaynağı kullanılarak, kaynağın en az 100 katı katma değer üretildiğini görmekten de son derece mutluyuz.” dedi.

YOĞUN KATILIM

Afyonkarahisar’da temaslarda bulunan KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) sanayicilerle bir araya geldi.

Toplantıya ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Üyeleri, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda ve Borsa camiası temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile firmaların yöneticileri katıldı.


BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMİŞ

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, KOSGEB’in KOBİ’ler için önemli bir finans kaynağı olduğunu belirterek, “Son dönemde KOSGEB’in bakış açısı değişmiş, bu değişimle birlikte KOSGEB, ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlayan bir kuruluş olmuştur. Özellikle ithal ürünlerin ülkemizde üretilmesi, işletmelerin teknolojideki son gelişmelerden yararlanması ve yenilikçi yaklaşımlar ortaya koyması, KOSGEB’in öncelikleri arasındadır.” dedi.

DAHA ÇOK KOBİ DESTEKLEMEK İSTERİZ

Daha sonra bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Uzkurt, Afyonkarahisar’daki KOBİ’lerin, 2018 yılı içinde yaklaşık 8 milyon lira civarında destek aldığını ifade ederek, “Bunun, Afyonkarahisar gibi sanayisi gelişmekte olan, KOBİ ağırlığı yüksek olan bir ilimizin hak ettiği bir destek miktarı olmadığını belirtmek istiyorum. Biz Afyonkarahisar’da daha çok KOBİ’yi desteklemek isteriz.” diye konuştu.

SON DERECE MUTLUYUM

Afyonkarahisar’dan bir firmanın Almanya'dan ithal edilen bir tıbbi cihazın ilk defa Türkiye'de yerli üretimini sağladığını ifade eden Uzkurt, “KOSGEB desteğiyle bunu hem iç pazarda ithalatın önünü kesecek şekilde, hem de dış pazarlara ihracat yapacak şekilde geliştiriyor olmasından dolayı son derece mutluyum. Devlet ve KOSGEB olarak verdiğimiz desteklerin doğru adreslere gittiğini görüyoruz. Kamu kaynağı kullanılarak, kaynağın en az 100 katı katma değer üretildiğini görmekten de son derece mutluyuz. O anlamda da doğru yoldayız” dedi.

ÖNCELİK İTHAL İKAMESİ ÜRETİM


Uzkurt, KOSGEB’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın desteği ile yeni bir vizyon kazandığını kaydederek, “KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek için kurulan, 2009 yılında sanayinin yanı sıra hizmet sektörünü de içine alarak yeni bir misyon üstlenerek görevini icra etmekte. Biz vatandaştan toplanan vergileri yeni girişimcilere, KOBİ’lere aktarıyoruz. Bu ciddi bir sorumluluk olarak karşımıza çıkıyor. Birinci önceliğimiz ithal ettiğimiz ürünleri, Türkiye’de bir KOBİ üretmek istiyorsa ve bize geliyorsa biz bu KOBİ’ye 5 milyon liraya yakın bir destek vereceğiz. Yeni dönemde biz, daha stratejik KOBİ yatırımlarını harekete geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

TEMSİLCİLİK TALEBİNİ KIRMADI


Toplantı, Uzkurt’un yaptığı sunumun ardından soru-cevap kısmı ile devam etti. Bu bölümde söz alan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, “KOSGEB KOBİ Temsilciliği’nin odamızda kurulmasını istiyoruz.” talebini dile getirdi. Bunun üzerine KOSGEB Başkanı Uzkurt, “Buradaki sanayicilerin daha fazla KOSGEB desteklerinden yararlanmasını istiyoruz. Bu konuda dile getirdiğiniz talebin gereğini yaparız. Buradaki temsilcimiz de sizden birisi olsun. En kısa zamanda Afyon’da bir temsilcilik açalım. Odamızın içinde de, sizin uygun gördüğünüz yerde de olabilir. Biz desteği açıkladığımızda bir komisyon oluşturun. Sorularınızı, projelerinizi hazırlayın, uzmanlarımızı da gönderirim, kendim de gelirim” yanıtını verdi. Uzkurt’un bu yaklaşımına Serteser teşekkür etti. 

Programın sonunda, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt’a hediye takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018