“Devletin verdiği 3 liranın bu ülkeye 100 lira olarak dönmesi lazım”
Tarih: 02 Ocak 2019

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede GİV ile iş birliği yapabileceklerini ifade eden KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, “Devletin verdiği 3 liranın bu ülkeye 100 lira olarak dönmesi lazım. Bizim amacımız bu. Doğru adresleri bulmak için sizler bizim sahada iş birliği yapabileceğimiz kurumlardan birisiniz” dedi.

YENİ VİZYON

KOSGEB Başkanı Uzkurt’un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, kurumun çalışmaları hakkında konuklara bilgi verildi. KOSGEB Başkanı Uzkurt, davetlilere KOSGEB’in yeni vizyonu ve yol haritasını anlattı. Hedef odaklı destek programlarını hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Uzkurt, “Bütün hizmetlerimizi elektronik ortama taşıdık. Önceden 400 belge alıyorduk. Bugün hiçbirini istemiyoruz. Girişimciler, doğrudan e-devlet üzerinden işlem yapılabiliyor.” diye konuştu.

YÜKSEK TEKNOLOJİ

Uzkurt, girişimcilik alanında odak noktalarının orta-yüksek ve yüksek teknoloji olacağının altını çizerek, bu kapsamda yeni bir girişimcilik modeli ve eğitimi kurguladıklarını ifade etti. Bunu yaparken, alanda olan sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmaya hazır olduklarını kaydeden Uzkurt, bu sivil toplum kuruluşlarını mentörlük, danışmanlık gibi süreçlerde işin içine katmayı arzu ettiklerini belirtti.

İŞ BİRLİĞİ İMKANLARI 

Uzkurt, girişimcilik konusunda GİV ile iş birliği yapabileceklerini söyleyerek, “Masanın aynı tarafındayız. Ülkemizin yeni fikirlerini, yeni girişimci adaylarını kıymetlendirmek hepimizin görevi. Devletin verdiği 3 liranın bu ülkeye 100 lira olarak dönmesi lazım. Bizim amacımız bu. Doğru adresleri bulmak için sizler bizim sahada iş birliği yapabileceğimiz kurumlardan birisiniz” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

GİV Başkanı Mehmet Koç da KOSGEB ile yapılması olası bir iş birliğinden duyacağı memnuniyeti dile getirerek, KOSGEB’in yaptığı çalışmalardan ve Uzkurt tarafından ortaya konan gelecek vizyonundan dolayı teşekkür etti.

SUNUM YAPILDI

Toplantı sırasında Girişimciliği Geliştirme Destek Modeli başlıklı bir sunum yapılırken, Teknoloji Geliştirme Merkezleri, KOSGEB temsilciliği, iş birliği protokolü, fuar organizasyonu gibi alanlarda ortak çalışma yapılması konuları masaya yatırıldı.

Toplantının sonunda GİV Başkanı Koç, Uzkurt’a üzerinde Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi sırasında gemileri karadan yürütmesini temsil eden bir hediye verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2019