KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, İstanbul’da özel araç tasarımı yapan DizaynVip’i ziyaret etti.
Tarih: 11 Ocak 2019

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, İstanbul’da özel araç tasarımı yapan DizaynVip’i ziyaret etti. DizaynVip’in sahibi Erbakan Malkoç’tan şirketin faaliyetleri hakkında bilgi alan KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

DizaynVip, 1992 yılında küçük bir dükkanda, özel araç tasarımı yapmaya başladı. Bugün 10 bin metrekarelik bir fabrikada, 100’ün üzerinde çalışanıyla hizmet veren DizaynVip, 2013’te Uluslararası Marka Liderleri Zirvesi Lob’in Europe’ta “Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımı Ödülü”nü kazandı. DizaynVip, 2014’te de ABD’deki IMA IMPACT Teknoloji Zirvesi’nde “Dünya’da Otomobil Tasarımında Teknolojiyi En İyi Kullanan Firma” ödülünün sahibi oldu.

Türk mühendisler tarafından üretilen özel tasarım araçları, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç eden DizaynVip, yüksek teknolojiden yararlanarak, araçların iç ve dış tasarımlarını yapıyor. DizaynVip, kara, hava ve deniz araçlarına tasarımı üzerine çalışmalarını yürütürken, yurt dışındaki bayilikleri aracılığıyla da müşteri ağını genişletiyor.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019