SMS Hidrolik

KOSGEB Desteğiyle Yeni Sistem Geliştirdi

Seyir halindeki kamyonların damperlerinin açılması sonucu meydana gelen kazalara son verecek bir proje hazırlandı. Damperlerin kendiliğinden açılarak köprü ve üst geçitlere çarpmasını engellemeyi amaçlayan proje, KOSGEB desteği ile hayata geçti.

Çorum'da hidrolik sektöründe faaliyet gösteren SMS Hidrolik, bir müşterisinden gelen talep üzerine kamyon damperleri üzerine bir çalışma yaptı. SMS Hidrolik, hazırladığı projeyle KOSGEB'in Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı’ndan yararlanarak, “Arka Kapak Kontrollü Açık Devre Yön Denetim Valfi”ni geliştirdi.

Firmanın yöneticilerinden Mustafa Salman, yeni geliştirdikleri ürünle ilgili şunları söyledi:

KOSGEB İle Doğru Ürün: Bu ürün bir hidrolik valftir. Damperli kamyonlarda kullanılır ve amacı hidrolik yağa yön vermektir. Bu ürünün görevi ise iki şekildedir, damper şoförünün haberi olmadan damperi asla havaya kaldırmaz. Damper arka kapağının yük boşaltımı esnasında boşaltılan yükün üzerine düşmesini engeller. Amacımız, her türlü damper kazalarının önüne geçerek oluşacak maddi ve manevi kayıpları engellemekti. KOSGEB destekli projemiz sayesinde doğru ürünü üretebildik.

İki Aşamali Devreye Giriyor: Yaklaşık 4 aylık çalışma sonucu geliştirilen sistemin seri üretimine geçtik. Damper, sürücünün konsolda bulunan bir butona basması ile çalışıyor. Araç temizliği esnasında ya da seyir halindeyken yanlışlıkla basılan buton, damperi aktif hale getiriyor ve kazalar meydana geliyor. Ürettiğimiz valf ile damperin iki ayrı işlem ile devreye girmesini sağladık. Sürücü butona bastıktan sonra bir de bizim eklediğimiz hidrolik kolu kullanarak damperi çalıştırabiliyor. Ayrıca aynı valf ile kamyonun arka kapağı da sürücünün kontrolünde açılıp kapanarak taşınan ürünün zarar görmesi engelleniyor.

Patentini Alacağiz: Patentle ilgili çalışmalarımız var. İnşallah patentini de alıp üretimimizi sürdüreceğiz. Müşterilerimizden olumlu geri bildirimler alıyoruz. Kamyon sürücülerimiz daha emniyetli bir sistem olduğu için memnun.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2019