İslam bilim tarihi alanında yaptığı çalışmalar ile dünya çapında önemli bir yer edinen Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adına üç dilde uluslararası sempozyum düzenlenecek.
Tarih: 17 Ocak 2019

İslam bilim tarihi alanında yaptığı çalışmalar ile dünya çapında önemli bir yer edinen Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adına üç dilde uluslararası sempozyum düzenlenecek. "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek sempozyum, 13-15 haziranda İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binasında yapılacak.

Prof. Sezgin, 2018’de 93 yaşındayken yaşama veda etmişti. Sezgin’in cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ardından yayımladığı bir genelge ile “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” ilan etmişti.

Sezgin’in hem hatırasını yaşatmak hem de ortaya koyduğu ilmi mirasın gelecek nesiller için ilham kaynağı olmasını sağlamak amacıyla Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV), İstanbul Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin iş birliğiyle Uluslararası Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu düzenlenecek. Sempozyumun öncelikli konusu, “Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ilmî mirası” olacak. Sempozyumda ayrıca, “İslam bilim tarihi yazıcılığı ve Fuat Sezgin’in katkıları”, “İslam bilimlerinin gelişimindeki siyasî, sosyal, ekonomik, entelektüel ve çevresel faktörler”, “İslam medeniyetinde geliştirilen bilimsel âletler ve teknoloji ürünleri”, “İslam bilimlerinin eğitimi ve kurumsal yapısı” ve “İslam bilimlerinin farklı medeniyetlerin bilimsel birikimlerine katkısı” konuları ele alınacak.

Sempozyum Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek. Sempozyum süresince bu dillerde simultane çeviri yapılacak. 3 gün boyunca İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binasında yapılacak sempozyum için tebliğ süresi sona erdi. Kabul edilen tebliğ özetlerinin 28 şubatta ilan edilmesinin ardından 30 mayısta sempozyum kataloğu hazırlanacak.

İBTAV, Kırıkkale Üniversitesi ve KOSGEB arasında geçen hafta işbirliği protokolü imzalanmıştı. İBTAV Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çetinkaya, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’un imzaladığı protokol ile "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" kapsamında üç kurumun yapacağı çalışmalar kayıt altına alınmıştı.

 

Dtaylı Bilgi İçin: http://www.fuatsezginsempozyumu.org/

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019