“Kendinizi KOSGEB’in bir parçası gibi görmenizi arzu ediyoruz.”
“Bu işi suiistimal edenleri de sistemin dışına çıkarmak istiyoruz.”
Tarih: 15 Şubat 2019

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOBİ danışmanlarını başkanlık binasında ağırladı. Kendilerinin planlama, danışmanların da uygulama tarafında bulunduğunu ifade eden KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, “Sizlerin kendinizi KOSGEB’in bir parçası gibi görmenizi arzu ediyoruz. Bu işi suiistimal edenleri de sistemin dışına çıkarmak istiyoruz.” dedi.

Rehberlik Sistemini Anlattı

Uzkurt, KOBİ Rehberliği ve Teknik Danışmanlık Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin geçen hafta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından KOBİ danışmanları ile bir araya geldi. KOSGEB’in yeni vizyonunu KOBİ danışmanları ile paylaşan Uzkurt, yönetmelik kapsamında hayata geçen KOBİ Rehberliği Sistemi’ni konuklarına anlattı.

Yeni Vizyon

Uzkurt, danışmanların sahada görev yaptığını, bu nedenle onların KOSGEB ile ilgili görüşlerinin önemli olduğuna işaret ederek, “KOSGEB’in gelecek dönemde kıymetli işler yapmasını istiyoruz. Yeni bir vizyon ile KOSGEB’i yeniden şekillendirelim diye yola çıktık. Bu çerçevede bazı destekleri yeniledik, bazılarını sil baştan düzenledik.” dedi.

Danışmanlık Desteği

Uzkurt, KOBİ Rehberliği ve Teknik Danışmanlık Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini anımsatarak, “Uygulamaya ilişkin usul esasları bitirdik. Rehber ve danışmanlara yapılacak ödemelere ilişkin bir destek programı üzerinde çalışıyoruz. KOBİ Danışmanlarımızın, bundan sonra KOBİ’lere kamu desteği alma yönünde yardımcı olmalarının yanı sıra KOBİ’lerimizin ihtiyaç duydukları diğer alanlarda da gelişmelerine ve büyümelerine yardımcı olacak bir misyon üstlenmeleri gerekiyor. ” dedi.

Çatı Kuruluş Tavsiyesi

Toplantıda bulunan KOBİ danışmanlarına seslenen Uzkurt, “Bundan sonra sizle biz içli dışlı çalışacağız. Sizlerin kendinizi KOSGEB’in bir parçası gibi görmenizi arzu ediyoruz. Bu işi suiistimal edenleri de sistemin dışına çıkarmak istiyoruz.” diye konuştu. Uzkurt, bu düzenlemenin ardından KOBİ danışmanlarının ortak hareket etmesine imkan sağlayacak çatı bir kuruluşun kurulabileceği tavsiyesinde de bulundu.

Milli Seferberliğe Katkı

Uzkurt’un konuşmasının ardından söz alan KOBİ danışmanları, “İlk defa KOSGEB tarihinde böyle bir istişare toplantısı oluyor. Bunun gelenekselleştirilmesi gerekiyor. Teknik detaylara hakim bir başkanı görmek umut verici. Danışmanlığa, meslek statüsü kazandırılması devrimsel bir hareket. Çok düşünülmüş, tarafların görüşü alınmış bir çalışma. Milli seferberliğe katkı sağlayacak bir vizyon.” değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019

Galeri