KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt İl Müdürlerini Ankara’da Topluyor
Tarih: 15 Şubat 2019

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yerelin istek ve taleplerini karşılamak amacıyla KOSGEB il müdürlerini her hafta 10’arlı gruplar halinde Ankara’da topluyor. Daha önce üç grup halinde il müdürleri ile bir araya gelen KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt; son olarak Nevşehir, Sivas, Yalova, Yozgat, Afyonkarahisar, Çankırı, Isparta, Karaman, Kırıkkale ve Kütahya il müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Uzkurt, il müdürlüklerini, “KOSGEB’in sahadaki sinir uçları” olarak tanımladı.

Bağlarınızı Kuvvetlendirin

İl müdürlükleriyle daha sıkı ilişkiler geliştirmek istediklerinin altını çizen Uzkurt, “Sahadaki sinir uçlarımız sizlersiniz. Bu toplantıları sürekli hale getirmek istiyoruz. Başkanlık ile bağlarınızın kuvvetlendirilmesini çok önemsiyoruz. Yerelde yaptığınız her çalışmanın burada bir yansıması olacağını unutmayın. Bizde Başkanlık olarak yaptığınız her faaliyeti günlük olarak takip ediyoruz. Bütün bunları paydaşlarımızın işlerini daha çok kolaylaştırmak için yapıyoruz. Paydaşlarımızı üzecek, işlerini aksatacak en küçük bir ihmale tahammülümüz yok.” dedi.

KOSGEB’in Yeni Vizyonu

Uzkurt, KOSGEB olarak yeni bir vizyon ve yol haritası belirlediklerini vurgulayarak, “Bu çerçevede, yerli ve milli üretimi önceleyen bir anlayışı benimsedik. Bazı desteklerimizde güncellemeye gittik. Yeni destek modelleri geliştirdik. KOBİ Rehberliği ve Teknik Danışmanlık Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. İhracata hazırlık anlamında Uluslararasılaşma Destek Programı’nı tamamladık. Yeni Finansman Modeli için çalışmaları son noktaya getirdik. Tüm bunların sonucunda desteklerimizin en etkin şekilde KOBİ’ lerimiz tarafından kullanılmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

Toplantılarda her bir İl Müdürlüğü’ nün faaliyetleri tek tek masaya yatırılarak Müdürlüklerin performansları da ortaya konulmakta. Aksayan faaliyetlerin gerekçeleri sorgulanarak, ivedilikle düzeltilmesi yönünde de gerekli talimatlar verilmekte.

30 İl Müdürü ile Görüşmüştü

Uzkurt, daha önce de 30 il müdürü ile hem KOSGEB’in yeni vizyonunu anlatmak hem de yereldeki talep ve önerileri almak için istişare toplantıları düzenlemişti. Bundan sonra da bu toplantıların düzenli olarak yapılmaya devam edeceğini Başkan Uzkurt ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019

Galeri