Basmacıoğlu Group

Yurt dışından ithal edilen çim biçme makinesini KOSGEB’in Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile yerli olarak ürettiler.

Basmacıoğlu Group, Türkiye’de üretimi yapılmayan, ithal edilen 3 farklı ebattaki çim biçme makinesini KOSGEB desteğiyle imal ederek ekonomiye katkı sağladı. Yerli ve milli çim biçme makinelerini üreten firma, kullanıcıyı ithal ürünlerin bağımlılığından kurtardı.

64 Yıllık Tecrübe KOSGEB İle Taçlandı

1955 yılında Isparta’da faaliyete başlayan Basmacıoğlu Group, KOSGEB destekleriyle büyüyerek başarısını taçlandırdı. İşletme, KOSGEB’den aldığı makine ve teçhizat, nitelikli personel, test- analiz ve kalibrasyon,  Ar-Ge ve inovasyon destekleriyle yerli üretim kapasitesini ve satış gelirlerini artırdı. Basmacıoğlu, on iki ülkeye ihracat yapıyor.

81 ilde 500 İlçede Bulunan Bayileriyle Hizmet Veriyor

Basmacıoğlu,1955 yılında Isparta’da faaliyetlerine motorlu testere alımı ve satışı ile başladı. Daha sonra orman ürünleri işleme atölyesi ile çalışmalarına devam eden firma, zaman içerisinde çiftçilerin ihtiyaç duyduğu tüm makine ve ekipmanların imalatı, satışı ve satış sonrası servis hizmetlerini bünyesine kattı. İşletme, Burdur çevreyolu üzerindeki 10 bin metrekarelik 2 fabrikası, Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekare üretim tesisi ve 500 bayi ağı ile tüm ülkeye hizmet veriyor.

Basmacıoğlu, daha önce ithal ettiği ürünleri, “KAAN” markası ile artık kendi imal edip satıyor. İşletme, orman, bahçe ekipmanları, toprak işleme makine ve ekipmanları, sulama ekipmanları, hasat makineleri, enerji ve güç ürünleri ve zirai aletlerin imalatını yapıyor.

İthal Ettiklerini Bir Bir Yerlileştiriyor

Bir çok KOSGEB desteğinden faydalanan firma, yerli üretim kapasitesini, müşteri sayısını ve satış gelirlerini arttırarak başarısını her geçen gün yükseltiyor. Basmacıoğlu, KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Desteği ile ilk yerli ve milli çim biçme makinesini üretti.

Yine KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Desteği İle Türkiye’de birçok farklı sektörde kullanılan, %70 ithal edilen 15 kw altında, 7hp gücünde, 50-55 kg ağırlığında dizel yerli motor imal etti. Benzerlerinden yetmiş kilo daha hafif olan bu motorlar hem daha kullanışlı hem de daha ekonomik.

Ülkenin tarım şartlarına uygun olarak çapa makinelerinin alt ve üst şanzıman aksamlarını üreten firma yerli ve milli çapa makinesini piyasaya kattı. Hobi bahçeciliğinden profesyonel tarıma kadar bütün evrelerdeki ihtiyaçları karşılayabilecek çeşitlilikte iddialı olan Basmacıoğlu ayrıca, elektrikli ve benzinli süt sağım makineleri, hamur karma makineleri, yem kırma ve yem ezme makineleri, 25 Hp Traktör, çim biçme makineleri de üretiyor.

“KAAN” Markası 12 Ülkede

Komşu ülkeler başta olmak üzere on iki ülkeye ihracat yapan firma ülke ekonomisine katkı sağlıyor. KOSGEB destekleriyle kapasitesini arttıran firma, 170 kişiye istihdam sağlıyor. Firma, daha fazla yerli üretim yaparak üretim ve istihdam kapasitesini arttırmayı, ülke ekonomisine maksimum fayda sağlamayı hedefliyor.

Basmacıoğlu, Isparta’da bulunan 5 yıldızlı iki oteli ile turizm sektöründe de hizmet veriyor.

 

.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019

Galeri