KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, Kastamonu heyetini kabul etti.
Tarih: 14 Mart 2019

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Toplantıda Kastamonu’ya Teknoloji Merkezi (TEKMER) kurulması konusunda görüş birliğine varıldı.

Müdürlüklerin Performansları

Kabulde konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, yenilenen Girişimciliği Geliştirme Destek Programı, İş Birliği Destek Programı hakkında konuklarına bilgi vererek, bu desteklerin doğru zamanda doğru kişilere ulaştırılmasının önemine işaret etti. 81 ilde bulunan KOSGEB müdürlüklerinin performanslarının kendi sorumluluk alanında bulunan kaç KOBİ’yi harekete geçirdikleriyle ilgili olduğunu söyleyen KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, müdürlüklerin sahada bulunan işletmelerin neler yapabileceğini tespit ederek, uygun destekleri kendilerine anlatmaları gerektiğinin altını çizdi.

TEKMER Önerisi

Kastamonu’ya TEKMER kurulması önerisini dile getiren KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, “Uygun bir yer bulunması ve 15-20 iş yeri açılması durumunda kurulacak TEKMER için destek sağlayabiliriz.” dedi.

Mermer Ocakları

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fındıkoğlu, Uzkurt’un TEKMER önerisini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bu konuda ortak çalışma yapılması konusunda hemfikir olduklarını ifade etti. Kastamonu’da çok sayıda mermer ocağı bulunduğunu kaydeden Fındıkoğlu, bu ocaklar için ortak üretim tesisi kurulabileceğini, bu bağlamda da İşbirliği Destek Programı’ndan faydalanmak istediklerini bildirdi.

Görüşmenin ardından Fındıkoğlu, Uzkurt’a Kastamonu’ya özgü el yapımı ahşap sandık hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2019

Galeri