KOSGEB ile Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Tarih: 27 Mart 2019

İstanbul Bahariye Mevlevihanesi’nde GİV tarafından Girişimci Buluşmaları programı düzenlendi. Programa GİV Başkanı Mehmet Koç’un yanı sıra KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt katıldı. KOSGEB’in yeni destekleri hakkında GİV üyelerine bilgi veren Prof. Dr. Uzkurt’un, konuşmasının ardından KOSGEB ve GİV arasında bir iş birliği protokolü imzalandı.

Koordineli Çalışacaklar

İmzalanan protokol kapsamında KOSGEB ve GİV, bilgi alışverişi, tecrübe aktarımı ve KOBİ’ler ve girişimciler için fayda sağlayıcı ortak konularda iş birliği yapacak, iş birliği yapılması planlanan konularda koordineli çalışacak.

Girişimci Adaylarına İş Simülasyonu

Protokole göre; işletmelere ve iş yeri açmak isteyen girişimci adaylarına yönelik “İş Simülasyonu Programı”nın geliştirilmesi için ortak çalışmalar yürütecek olan KOSGEB ve GİV, söz konusu simülasyonu girişimcilik eğitimlerinde de kullanacak.

Ücretsiz Danışmanlık

GİV tarafından kurulması düşünülen Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile ilgili olarak da KOSGEB ve GİV iş birliğine gidilecek. KOSGEB, bu kapsamda gerçekleştirilecek organizasyonlara destek verecek. KOSGEB ve GİV, Bahariye Melek Yatırım Ağı’nda bulunan veya KOSGEB tarafından desteklenen orta-yüksek-yüksek teknoloji alanlarında girişimciler ile Ar-Ge ve inovasyon temelli girişimcilerden uygun bulunanlara ücretsiz mentörlük veya danışmanlık hizmeti verecek.

KOBİ ve Girişimcilere Yönelik Çalışmalar

KOSGEB ve GİV, KOBİ’ler ve girişimcilere yönelik olarak düzenlenen yarışma, girişimci buluşması, mentör, yatırımcı buluşması ve buna benzer organizasyonlar ile inkübasyon hizmetleri sağlayacak yapıların kurulması kapsamında da iş birliği yapacak, ilgili organizasyonlara katılım sağlayacak.

Bir Yıl Sürecek

Bir yıl geçerli olacak protokol, KOSGEB ve GİV’in mutabakatı üzerine uzatılabilecek.

Başvuru Süreçleri Hızlanıyor

Prof. Dr. Uzkurt, protokol imza töreni öncesinde yaptığı "Yeni KOSGEB Destekleri" başlıklı konuşmasında, başkanlık görevine geldiği günden itibaren KOSGEB’in destek modellerini ve verilen desteklerin ülke ekonomisine dönüşlerini incelediklerini belirterek, bu çalışmalarının meyvesi olarak 1 Ocak 2019 itibariyle yeni destek modellerini uygulamaya geçirdiklerini söyledi. Destek başvuru süreçlerinde istedikleri evrakların pek çoğunu artık istemediklerin, bunu yerine girişimcilerin e-Devlet üzerinden başvurularını daha hızlı yapabildiklerini ifade eden Uzkurt, bu süreçleri daha da hızlandırmak için çalışmaların devam ettiğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019

Galeri