KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, Bloomberg HT’ye Konuştu
Sanayicilerin Talepleri Yeni Programlarda Dikkate Alınacak
Tarih: 27 Mart 2019

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, İstanbul ziyareti kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nde (ASKON) düzenlenen KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Paneli ‘ne katıldı. İstanbul temaslarıyla ilgili olarak, Bloomberg HT’nin sorularını yanıtlayan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, “Sanayicilerimizi dinledik, inşallah onların talepleri doğrultusunda da hem programlarımızı tekrar gözden geçireceğiz hem de yeni programların kurgusunda onları da dikkate alacağız.” dedi.

 Sanayicilerimizi Dinledik

Prof. Uzkurt, KOSGEB’in yeni vizyonu çerçevesinde oluşturulan, geliştirilen programları sanayicilerle paylaştıklarını ifade ederek, “Bu yeni programlarımızın temel dinamiğini özellikle teknoloji düzeyi yüksek ve imalat sanayindeki KOBİ’lerimiz oluşturuyor. Hem katma değeri yüksek hem teknoloji düzeyi yüksek olan imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerimizi gelecek dönemde daha fazla destekleyeceğiz. Bunlara dönük daha fazla destek programını yürürlüğe koyacağız. Bunların ayrıntılarını paylaştık. Sanayicilerimizin de KOSGEB’e ilişkin birtakım talepleri, şikâyetleri vardı. Sanayicilerimizi dinledik, inşallah onların talepleri doğrultusunda da hem programlarımızı tekrar gözden geçireceğiz hem de yeni programların kurgusunda onları da dikkate alacağız.” diye konuştu.

Yatırımdan Geri Durmadılar

KOSGEB’in yaklaşık 2 milyar TL’ lik bir bütçesi bulunduğunu kaydeden Uzkurt, ‘’Geçtiğimiz yıllara oranla gerçekleşme rakamlarına baktığımızda ilk gerçekleşmede diğer yıllardan nerdeyse 3-4 kat daha fazla KOBİ’lerimize para aktardığımızı söyleyebiliriz. Bu aktarımlar hem geçmiş dönemdeki projelerinde taahhüt ettiğimiz ödemeler hem de yeni projelerin ödemeleri. Özellikle son çeyrekte yaşadığımız birçok ekonomik saldırıya rağmen KOBİ’lerimizin yatırım, üretim ve ihracat yapmaktan geri durmadıklarını, bunun için bize çok fazla sayıda proje getirdiklerini gördük.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019

Galeri