KOSGEB il müdürlerini belirli aralıklarla Ankara’da toplayan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt; Muğla, Tekirdağ, Çorlu, Uşak, Manisa, İzmir, Eskişehir, Denizli, Bilecik, Balıkesir ve Aydın müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.
Tarih: 08 Nisan 2019

KOSGEB il müdürlerini belirli aralıklarla Ankara’da toplayan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt; Muğla, Tekirdağ, Çorlu, Uşak, Manisa, İzmir Güney, İzmir Kuzey, Eskişehir, Denizli, Bilecik, Balıkesir ve Aydın müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. 

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, yaptığı konuşmada, sahadan gelen şikayetlerin ciddi oranda azaldığını belirterek, “yaptığımız çalışmalar için teşekkür ediyorum. Ama bu bizim için yeterli değil. Ödemelerin geciktiği, uzmanların ilgilenmediği yönündeki şikayetleri sıfıra indirmelisiniz.” dedi.

Her İle En Az Bir TEKMER

KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, “Her ilde bir TEKMER ve İŞGEM kurulmasını istiyoruz. Büyük illerde daha fazla olmalı. Hedefimiz teknoparkların olmadığı kampüslerde, organize sanayi bölgelerinde veya şehir merkezlerinde TEKMER kurulması. Büyük şirketleri işin içine katmamız gerekiyor. Üniversite odaklı değil, şirket odaklı gidelim. Her şehirden bir başarı hikayesi çıkartalım.” diye konuştu.

Uzaktan Eğitim Devreye Giriyor

Uzkurt, uzaktan girişimcilik eğitimi konusunda Anadolu Üniversitesi ile iş birliği içinde çalıştıklarını anlatarak, “Bu eğitimin bir müfredatı olacak. Her yerde aynı eğitim verilecek. Uzaktan eğitimin bütün araçlarını kullanacağız. Uzaktan eğitimi devreye soktuktan sonra yıl sonuna kadar örgün eğitim ve uzaktan eğitim birlikte devam edecek.” dedi.

Derinlemesine Analiz

KOBİ rehberlerinin eğitimi konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile çalıştıklarını kaydeden Uzkurt, bu çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Uzkurt, çalışmaları süren Yetkinlik Değerlendirme Sistemi KOBİ’lere ilişkin önemli sayıda veriyi anlık olarak alabildiklerini belirterek, “Bu sistem ile KOBİ’leri derinlemesine analiz edeceğiz.” diye konuştu.

Katbekat Büyütecek Adresler Bulalım

Uzkurt, KOSGEB hizmetlerinin e-Devlet’e taşınmasıyla birlikte müdürlüklerin iş yükünün azaldığını bildirerek, “Sorumluluk alanlarımızda en nitelikli paydaşları harekete geçirerek, en iyi projelere destek verelim. Verdiğimiz parayı katbekat büyütecek adresleri bulalım.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2019

Galeri