Belarus, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik olarak planladığı idari yapılanma için KOSGEB’in bilgi ve deneyiminden yararlanacak.
Tarih: 15 Nisan 2019

Türkiye-Belarus Ortak KOBİ Çalışma Grubu 3. Dönem Toplantısı başladı. Toplantının açılışında, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile Belarus Girişimciliği Geliştirme (MoE) Genel Müdürü Irina Babachenok birer konuşma yaptı.

Yeni Eylem Planı

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Belarus ile KOBİ’ler bağlamında yürütülen iş birliğinin daha aktif olması gerektiğini ifade ederek, “Yeni bir eylem planı hazırlayarak yolumuza devam edelim. İmzalanan mutabakat zaptları kağıt üzerinde kalmasın.” dedi.

Neler Yapılabilir?

Bu kapsamda yapılacakların üç başlık altında toplanabileceğini kaydeden KOSGEB Başkanı Uzkurt, “İki ülke arasında ticaret hacmini geliştirmek amacıyla KOBİ’lerin ülke ziyaretlerini arttırmalıyız. İkinci olarak, uzman değişimi yapmalıyız. Son olarak da Belarus’ta KOSGEB benzeri bir yapının kurulması için danışmanlık, mentörlük dahil her türlü desteğe hazırız.” diye konuştu.

30 Yıllık Tecrübe

Uzkurt, KOSGEB’in 30 yıla yakın bir tecrübesinin bulunduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık üç buçuk milyon KOBİ, hedef kitlemizi oluşturuyor. 29 yıllık tecrübemizle size yardımcı olma konusunda çok istekliyiz.” dedi.

KOSGEB’in Deneyimi

MoE Genel Müdürü Babachenok, ülkesindeki KOBİ’ler için bir idari yapı düşündüklerini belirterek, “Bu çerçevede KOSGEB’in deneyiminden faydalanmak istiyoruz. Bilgi ve tecrübe paylaşımı gibi konular da gündemimizde yer alıyor.” diye konuştu.

Destek Programları Tanıtıldı

Konuşmaların ardından Girişimcilik, KOBİ Geliştirme ve Finansman daire başkanlıkları sunum yaptı. Teknoloji, Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanlığı;  Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama, KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım, Stratejik Ürün Destek Programları hakkında Belarus heyetini bilgilendirdi. Proje Yönetim Dairesi Başkanlığı da KOBİGEL, İş Birliği, Uluslararasılaşma Destek Programları’nı tanıttı.

Eylem Planı İmzalanacak

Türkiye-Belarus Ortak KOBİ Çalışma Grubu 3. Dönem Toplantısı, yarın yapılacak eylem planı imza töreni ile sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019

Galeri