KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt: ‘’Belarus’ta KOSGEB benzeri bir kurumun kurulmasında rol almaktan büyük memnuniyet duyacağız.’’
Tarih: 16 Nisan 2019

Türkiye ile Belarus arasında KOBİ’ler alanında iş birliğine yönelik bir eylem planı imzalandı. Türk tarafı adına eylem planına imza atan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Belarus’ta KOSGEB benzeri bir kurumun kurulmasında rol almaktan büyük memnuniyet duyacağız.” dedi.

İki Gün Sürdü

Türkiye - Belarus Ortak KOBİ Çalışma Grubu 3. Dönem Toplantısı sona erdi. İki gün süren toplantının sonunda ülkeler arasında 2012’de imzalanan mutabakat zaptı temelinde bir eylem planı masaya yatırıldı.

Ticarete Katkı

Görüşmelerin ardından imza töreni düzenlendi. Törende konuşan KOSGEB Başkanı Uzkurt, Türkiye’ye Belarus tarafından Cumhurbaşkanlığı düzeyinde 20 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleşen ziyaretle aynı gün bu eylem planının imzalanmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Eylem planı çerçevesinde gerçekleştirilecek çalışmaların karşılıklı ticaretimize büyük katkı sağlayacağı inancımdayım.” dedi.

İş Görüşmeleri

Uzkurt, bir sonraki dönem toplantısına kadar karşılıklı uzman değişimi programları ve ikili iş görüşmesi etkinlikleri düzenleneceğini kaydederek, “Belarus’ta KOSGEB benzeri bir kurumun kurulmasında rol almaktan büyük memnuniyet duyacağız.” diye konuştu.

Faydalı Bilgiler

Belarus Ekonomi Bakanlığı Girişimcilik Genel Müdürü Irina Babachenok, iki gün boyunca KOSGEB tarafından yapılan sunumlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hem teorik hem pratik olarak faydalı bilgiler aldık. Bundan sonraki süreçte daha iyi çalışmalar yürüteceğimize inanıyorum.” dedi.

Uzman Değişimi

Konuşmaların ardından KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt ile Belarus Ekonomi Bakanlığı Girişimcilik Genel Müdürü Babachenok arasında eylem planı imzalandı. Buna göre, iki ülke KOBİ’lerine yönelik olarak yurt dışı iş gezileri ve ikili iş görüşmeleri düzenlenecek. İki ülke arasında uzman değişimi ve çalışma ziyaretleri gibi faaliyetler yürütülecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019