KOSGEB Başkan Prof. Dr. Uzkurt: “KOSGEB Parmakla Gösterilen Kurumlardan Biri”
Tarih: 19 Nisan 2019

KOBİ ekosisteminin merkezinde yer alan KOSGEB, 29 yaşına girdi. 20 Nisan 1990’da kurulan başkanlık, 29’ncu yaşını Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen bir törenle kutladı. Törende konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, bürokrasi hayatında en çok keyif alarak görev yaptığı kurumun KOSGEB olduğunu ifade ederek, KOSGEB’i “Laf değil değer üreten ve parmakla gösterilen birkaç kurumdan biri. Bu çalışmalarda önümüzü daima açan ve bize desteğini esirgemeyen Sayın Bakanımıza ve liderliğiyle yol gösterici Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. ” dedi.

Salonu Doldurdular

Kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt’un yanı sıra başkan yardımcıları, birim amirleri, 81 ilden gelen müdürler ve KOSGEB çalışanları konferans salonunu doldurdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende KOSGEB’in 29’uncu Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle hazırlanan bir video oynatıldı.

Aidiyet Duygusu

Daha sonra kürsüye gelen KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan, “Başkanımızla ve sizlerle birlikte son iki yılda çok iyi işler yaptık. Olaylara kişisel olarak değil kurumsal olarak baktık. Aidiyet duygusunu en üst düzeyde tutarak kurumumuzu sahiplendik ve kendi öz kaynaklarıyla kurumumuzu geliştirmeye çalıştık. Bundan sonra da 29 yıllık tarihimizden aldığımız destekle çalışmalarımızı sürdürecek, emin adımlarla geleceğe yürümeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Emeği Geçenlere Teşekkür

Ardından bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Uzkurt, görev yaptığı süre boyunca çok samimi, işini iyi yapan bir ekiple çalıştığını anlatarak, “Bu anlamda sadece bugün görev yapan yaklaşık 2 bin çalışanımız yanı sıra KOSGEB’in kurulduğu günden bu yana geçen 29 yılda emeği geçen kim varsa hepsine teşekkür ediyorum. Sadece kendilerine değil, ailelerine de şükranlarımı sunuyorum. KOSGEB’i kuran devlet büyüklerini de saygıyla anıyorum.” dedi.

Gurur Duyuyorum

Uzkurt, KOSGEB’in 29 yıllık tarihinde güzel işlere imza attığını belirterek, “Biz bir iddia ve vizyon ile yola çıktık. ‘Daha güzelini, daha iyisini nasıl yapabiliriz?’ dedik. ‘Bu güzel ülkemize daha fazla nasıl hizmet verebiliriz?’ diye düşündük. Bizler başkanlık olarak işin kurgusuyla uğraştık. Sahadaki arkadaşlar işin uygulama tarafından yer aldı. Şu an itibariyle sizlerin sayesinde laf üreten değil değer üreten, parmakla gösterilen birkaç kurumdan biridir KOSGEB. Sizlerle gurur duyuyorum.” diye konuştu.

Gözüm Arkada Kalmadı

Göreve geldikten sonra yeni bir vizyon oluşturarak, bir yol haritası ortaya çıkardıklarını kaydeden Uzkurt, “Başkanlık yaparken bana destek olan başkan yardımcılarıma teşekkür ediyorum. Hiç bir zaman gözüm arkada kalmadı. Kendileriyle gurur duyuyorum. Kurumumuzu temsilen bir göreve gittiklerinde paydaşlarımızdan hep olumlu tepkiler alıyorum. Sizin gibi değerli bir ailenin ferdi olduğum için gurur duyuyorum.” dedi.

 

Sinir Uçları

Uzkurt, başkanlıkta bulunan birimlerin isimlerini tek tek sayarak, yaptıkları çalışmalardan dolayı birim amirleri nezdinde çalışanlara teşekkürlerini iletti. KOSGEB’in yeni vizyonu doğrultusunda oluşturulan 28 çalışma grubu üyelerine, teşekkür eden ve çalışmalarında başarılar dileyen Uzkurt, 81 ilden gelen 92 il müdürüne de seslendi. Uzkurt, illerde bulunan müdürlükleri, “KOSGEB’in sinir uçları” olarak niteleyerek, il müdürlüklerin çok önemli görevler üstlendiğini bildirdi. Müdürlüklerin ülkeye değer sağlama noktasındaki çabalarının takdire şayan olduğunu anlatan Uzkurt, her il müdürlüğünden birer TEKMER ve İŞGEM kurma konusunda çaba göstermelerini istedi.

Her Biri Ayrı Bir Takım

Uzkurt, başkanlıkta bulunan müşavirlerin ayrı bir birimi veya daire başkanlığı bulunmadığının altını çizerek, “Müşavirler her biri ayrı bir takım gibi görev yaptılar. Son derece iyi niyetle çalışıyorlar.” diye konuştu.

Başkana Teşekkür

Konuşmanın ardından sahneye gelen başkan yardımcıları Recep Kılınç, Recep Ali Erdoğan, Ahmet Akdağ ve Tuna Şahin Uzkurt’a teşekkür etti.

Emeklilere Plaket

Yardımcıları sahnedeyken son bir yıl içerisinde emeklilik hakkı kazanmış personele Uzkurt tarafından plaket verildi. Uzkurt, emekli olan personele tek tek teşekkür ederken program aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Kuru Fasülye Pilav

Programın ardından KOSGEB çalışanları hep birlikte kurum binasında kuru fasülye pilav yedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019