“Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’ndaki aynı bağlılık ve sadakatle darbecileri püskürttü”
Tarih: 16 Temmuz 2019

Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle KOSGEB’de anma etkinliği düzenlendi. Törende konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, bir asır önce “Ya İstiklal Ya Ölüm!” parolasıyla Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran Türk milletinin, 15 Temmuz gecesi de aynı bağlılık ve sadakatle meydanlara akın ederek darbecileri püskürttüğünü söyledi.

15 Temmuz Filmi

KOSGEB Binasında düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 15 Temmuz filmi gösterildi.

Hem Keder Hem Gurur

Törende bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, 15 Temmuz gecesi, FETÖ’cü alçaklar karşısında destan yazan, ezana ve bayrağa sahip çıkan şehitlere rahmet dileyerek, “Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yaşıyoruz. Bir taraftan 251 kardeşimizi bir gecede kaybetmenin hüznünü hissediyor, diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlığa imza atan yiğitlerimizle gurur duyuyorum.” dedi.

Nefesimiz Yetmez

KOSGEB Başkanı Uzkurt, Türkiye’nin parçalanmamasında, tarihe ismi altın harflerle yazılacak şehit ve gazilerin payının çok büyük olduğunu ifade ederek,  “15 Temmuz 2016 gecesi, tarihi olaylardan birine şahitlik ettik. O gün millet olarak büyük bir imtihan verdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlarda toplandık. TBMM önünde, Genelkurmay Başkanlığı çevresinde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, Kızılay Meydanı’nda yaşananların on binlerce şahidi var. Oralarda yaşananları anlatmaya nefesimiz yetmez.” diye konuştu.

Demokrasi Mücadelesi

O gece insanlık tarihine altın harflerle yazılacak büyük bir demokrasi mücadelesi verildiğini anlatan Uzkurt, “Türkiye, nasıl bir millet olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Sokaklardaki her bir kardeşimiz, hangi dünya görüşünden olursa olsun; genci yaşlısı, kadını erkeği, ayrım yapmaksızın bir sancağın altında vatanına sahip çıkmak için toplandı.” dedi.

Çanakkale Ruhu, Kuvay-i Milliye Şuuru

Uzkurt, yaklaşık bir asır önce “Ya İstiklal Ya Ölüm!” parolasıyla Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran Türk Milleti'nin, 15 Temmuz gecesi de aynı bağlılık ve sadakatle meydanlara akın ederek darbecileri püskürttüğünün altını çizerek, “Mermi yağdıran helikopterlere, bomba atan F-16’lara millet göğsünü siper etti, tankların altına yattı. Milletimiz cesareti ve dirayeti ile bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvay-i Milliye şuurunun halen canlı olduğunu ve iffetine, vatanın bağımsızlığına saldıranların ne hale geleceğini tüm dünyaya gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Zaferi

15 Temmuz’un “Türk Milleti'nin devleştiği, destanlaştığı, tek yürek olup yumruğunu şer odakların başına cesaretle indirdiği kutlu bir gün” olduğunu kaydeden Uzkurt, şöyle devam etti:

"Bu zafer tüm Türkiye’nin zaferidir. Bugün hayatta olan kahraman gazilerimiz ve o gün vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimiz, bu memleketin sahipsiz olmadığını herkese gösterdi. Milletimiz, tarihte olduğu gibi yine galip geldi. İmanın ve inancın karşısında tankın, tüfeğin, uçağın ve helikopterlerin çaresiz kaldığını hepimiz gördük. Zaferle dolu bir tarihe sahibiz. Bastığımız topraklarda milyonlarca şehidin yattığının farkındayız.”

Yedi Düvele Karşı

Törende, 15 Temmuz gazisi olan KOSGEB Personeli Sinan Şahin de kısa bir konuşma yaparak, “Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvele karşı nasıl dik durduysak, o gece de dik durduk.  Bu memleketin huzurunu kimsenin bozamayacağını dünyaya gösterdik. Bizi korkutup sindiremeyeceklerini, hürriyetimizi elimizden alamayacaklarını tüm düşmanlarımız gördü.” dedi.

Törenin ardından tüm şehitler için lokum dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019