KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Sri Lanka Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen’i kabul etti. Başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Sri Lanka arasında KOBİ’ler bağlamında imzalanması planlanan mutabakat zaptı ele alındı.
Tarih: 04 Ekim 2019

KOBİ’ler İçin Çalışıyoruz

Görüşmeye Sri Lanka Büyükelçilik Ticaret Müsteşarı Yoshitha Jayasuriya ile Büyükelçilik Ticaret Koordinatörü Mehmet Emin Berk de katıldı. Kabulde bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, Türkiye’de yaklaşık 3 buçuk milyon KOBİ bulunduğunu belirterek, KOSGEB’in yaklaşık 30 yıldır kurguladığı destek programları ile KOBİ’ler için çalıştığını kaydetti.

81 Mutabakat Zaptı

KOSGEB Başkanı Uzkurt, kurumun yapısı hakkında Büyükelçi Hassen’e bilgi vererek, “62 ülkeden 81 kurum ve kuruluş ile imzalanan mutabakat zaptı imzaladık. Buna ek olarak ilişkileri bir adım ileriye taşıdığımız ülkelerle çalışmalarımızı imzaladığımız eylem planlarıyla yürütmekteyiz.” dedi. Sri Lanka ile KOSGEB’in yetki ve sorumluluk alanına giren her konuda iş birliğine gitmeye hazır olduklarını kaydeden Uzkurt, “Sri Lanka’daki muadil kurum ile mutabakat zaptı ve sonrasında eylem planı imzalamakta fayda görüyoruz.” diye konuştu.

Her Alanda İş Birliği

Sri Lanka Büyükelçisi Hassen, ülkesindeki KOBİ’lerin ağırlıklı olarak tarım ve el sanatları alanında faaliyet gösterdiğine işaret ederek, KOSGEB ile her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini bildirdi. Türk ve Sri Lankalı KOBİ’lerin iş birliğine yönelik olarak imzalanacak bir mutabakat zaptından memnuniyet duyacaklarını ifade eden Büyükelçi Hassen, Uzkurt’u ülkesine davet etti.

Bunun üzerine Uzkurt, büyükelçiye teşekkür ederek, görevinde başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2019