KOSGEB ile RAS Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı
Tarih: 07 Ekim 2019

Türkiye ile Sırbistan, KOBİ’ler bağlamında iş birliğine gidecek. KOSGEB, Sırp muadili Sırbistan Kalkınma Ajansı (RAS) ile mutabakat zaptı imzaladı. Buna göre; KOSGEB ve RAS, kurumsal alt yapılarını geliştirmek amacıyla bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak.

İş Birliği Konseyi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısına katılmak üzere Sırbistan’da temaslarda bulundu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş birliği konseyi toplantısının ardından iki ülke arasında imzalanacak anlaşmalara ilişkin törene geçti.

Erdoğan ve Vuçiç Refakat Etti

Törende KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile RAS Başkanı Rados Gazdiç arasında mutabakat zaptı imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırp mevkidaşı Vuçiç, mutabakat zaptının taraflar arasındaki değişimi sırasında KOSGEB Başkanı Uzkurt ile RAS Başkanı Gazdiç’e refekat etti.

Tecrübe Paylaşımı

Mutabakat zaptı ile iki kurum, KOBİ'leri desteklemeyi amaçlayan politika, önlem ve uygulamalar hakkında bilgi alış verişinde bulunacak. KOBİ'lere yönelik faaliyetler için tecrübe paylaşımı yapacak olan KOSGEB ve RAS, iş birliğini geliştirmek için uzman programları düzenleyecek.

Bilgilendirme Programları

Taraflar, KOBİ'lerin ticari ilişkilerini geliştirmek ve ortak girişimleri teşvik etmek için karşılıklı iş gezileri düzenlerken, bölgelerinde KOBİ'lerle ilgili iş fırsatları hakkında bilgi paylaşacak. İki kurum, KOBİ'ler ve KOBİ'ler ile ilgili kuruluşlar için eğitim, bilgilendirme programları organize edecek.

Sırada Eylem Planı Var

İki ülke arasında KOBİ’ler bağlamında hayata geçirilecek iş birliğinin detayları, KOSGEB ve RAS arasında kararlaştırılacak eylem planı kapsamında belirlenecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019