Kamboçya ile Mutabakat Zaptı İmzalandı
Tarih: 18 Ekim 2019

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile Kamboçya Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler ve El Sanatları Genel Müdürü Pheng Hort arasında mutabakat zaptı imzalandı. Türkiye - Kamboçya Karma Ekonomik Komisyonu’nun (KEK) Ankara’daki toplantısı kapsamında imzalanan mutabakat zaptı ile iki ülke KOBİ’leri arasında ekonomik ve ticari iş birliği geliştirilecek.

Güney Asya Açılımı

KOSGEB, Güney Asya ülkeleriyle ilişkilerini geliştiriyor. Sri Lanka büyükelçisinin KOSGEB’e ziyaretinin ardından Asya’nın güneyinde yer alan bir başka ülke olan Kamboçya ile ilişkiler somutlaştırıldı.

Bakanlar Refakat Etti

Türkiye - Kamboçya KEK toplantısının ikincisi 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi. KEK toplantısı çerçevesinde KOSGEB ile Kamboçyalı muadili arasında mutabakat zaptı imzalandı. KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt ile Kamboçyalı Mevkidaşı Pheng Hort arasında imzalanan mutabakat zaptına,

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Kamboçya Ticaret Bakanı Sorasak Pan refakat etti.

Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı

İmzalanan mutabakat zaptı ile iki ülkedeki KOBİ’ler arasındaki ekonomik ve ticari iş birliği geliştirilecek. İki ülke KOBİ’lerinin küresel pazarda rekabet güçlerini arttırmaları, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmaları sağlanacak. Muadil kurumlar arasında eğitmen ve uzman yetiştirmek üzere programlar düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2019