Gaziantep sanayisinin teknolojik dönüşümü için yapılması gerekenler ve devlet teşvikleri, Gaziantep'te düzenlenen çalıştaylarda ele alındı.
Tarih: 11 Kasım 2019

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi kapsamında, Gaziantep’te iki ayrı çalıştay düzenlendi.

Gaziantep Sanayi Odası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İpekyolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen çalıştaylarda, Gaziantep sanayisinin teknolojik durumu ve devlet teşvikleri değerlendirildi.

İki aşamalı olarak gerçekleştirilen çalıştaylardan ilki “Gaziantep Sanayisinin Stratejik ve Teknolojik Dönüşümünde Üniversitelerin ve Teknoparkların Rolü” konusu ile Gaziantep Üniversitesi Rektörlük Senato Toplantı Salonu'nda, ikincisi ise “Gaziantep Sanayisinin Stratejik Ve Teknolojik Dönüşümü” konusu ile Gaziantep Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çalıştaylara, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcıları Hasan Büyükdede ile Mehmet Fatih Kacır’ın yanı sıra; Gaziantep Valisi Davut Gül, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, TÜBİTAK TÜSSİDE Müdürü İsmail Doğan, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, Sanayi ve Verimlilik Genel müdürü Dr. Halil İbrahim Çetin, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet Bozdemir, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Dr. Yurdal Şahin,  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Edibe Sözen ve SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019

Galeri