ONYX Mermer

KOSGEB destekleri ile sürekli büyüme gösteren Akdağ ONYX Mermer, 2017 yılında KOBİ vasfından çıkarak, “büyük işletme” sıfatı kazandı.

Elazığ’da mermer ve madencilik alanında 2005 yılında faaliyete başlayan işletme, 5 kıtada 50 ülkeye ihracat yapıyor.

Elazığ’da faaliyet gösteren işletme, 2000 yılında mevcut imalat yaptığı sektörlerin yanına ilaveten, mermer ve madencilik alanında yatırım kararı aldı. Merhum Sait Akdağ, oğulları ile birlikte 2005 yılında Akdağ Mermer A.Ş.’yi kurdu. Kurulan firmayla Akdağ ONYX Mermer, yurt dışı ve yurt içindeki müşterilerden gelen ham ve işlenmiş mermer taleplerine, ülkemizdeki çeşitli bölgelerde yer alan ve firmanın kendi uhdesinde bulunan mermer ocaklarıyla cevap vermeye başladı.   

Ortak Sorunlara Ortak Çözüm

Bölgede aynı sektörde faaliyet gösteren işletmelerle “ortak sorunlara ortak çözüm” amacı ile ortak bir proje yürüterek KOSGEB’in İş Birliği – Güç Birliği Destek Programı’ndan faydalanan işletmenin, bugün bünyesinde 6 adet mermer ocağı ve geniş bir makine parkı bulunuyor.

Sürekli Büyüme

2005 yılında kurulan işletme başarılı gelişim sürecinin ardından 2006 yılında küçük, 2011 yılında da orta büyüklükteki işletme vasfına geçti. 2017 yılına gelindiğinde işletme KOBİ vasfından çıkarak büyük işletme sıfatına yükseldi. 2018 yılında KOBİ tanımının değişmesi ile birlikte tekrar orta büyüklükteki KOBİ vasfını kazandı.

Akdağ ONYX Mermer, ocaklarında üretimini yaptığı blok mermerleri yerli ve yabancı müşterilerine zamanında ve hasarsız olarak buluşturuyor. Böylece hem kendi entegre mermer fabrikalarının hem de müşterilerinin hammadde ihtiyacını bu ocaklardan temin ediyor.

Mermere Adını Verdi

Akdağ ONYX Mermer, bu ocaklarda dünyaca meşhur Akdağ Onyx, Kızılca Onyx, Wolf Grey, Kremsa Bej, Kırmızı Traverten ve Akdağ Bej markaları ile üretim ve satış yapıyor. Firma kendi ismini ürün adına da vererek hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli bir marka oluşturdu.

Kendi Ocaklarından Üretim Yapıyor

Akdağ ONYX Mermer, kendisine ait ocaklardan çıkarmış olduğu blok mermerlerin işlemesini Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan mermer fabrikasında gerçekleştiriyor. 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 20 bin metrekarelik alanda üretim yapılan fabrikada, son teknolojiye sahip makinelerle her türlü projeye zamanında ve yüksek kalitede ürün veriliyor. Akdağ ONYX Mermer fabrikasının toplam mermer işleme kapasitesi yıllık 300 bin metrekaredir.

KOSGEB Destekleri

İşletme, kurulduğu günden bu yana KOSGEB desteklerinden etkin bir şekilde faydalanıyor. 2007 yılında KOBİ Kayıtlı Eleman İstihdamını Destek Kredisi, 2009 ve 2010 yıllarında İhracat Destek Kredisi, yine 2009 yılında Yüz Bin KOBİ Kredisi kredi faiz desteklerinden yararlandı.

KOSGEB’in projeye dayalı desteklerinden de faydalanan işletme, KOBİ Proje Destek Programı kapsamında 'Akdağ Granit Mermer Kurumsallaşıyor' isimli projesi ile işletmenin kurumsallaşma çalışmalarını tamamladı.  KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı’nda da  'İhracat Kapasitesinin Arttırılması ve Yeni Pazarlara Açılım' çağrısı kapsamında 'Süreçlerini yöneten, ihracat odaklı yüksek kapasite üretim projesi' konulu projesi ile hem üretim hem de ihracat süreçlerinde iyileştirmeler gerçekleştirdi.

Yurt içi ve Yurt Dışı Satışlar

Akdağ ONYX Mermer, yurt içinde İzmir ve Bursa, yurt dışında da İtalya, Çin, Hindistan, Dubai, Katar, Suudi Arabistan ve ABD’de düzenlenen uluslararası mermer fuarlarına katılarak üretimini yaptığı ürünlerin pazarlamasını gerçekleştiriyor. Bu sayede 5 kıta ve 50 farklı ülkeye sürekli ihracat yapıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2019

Galeri