KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, İstanbul’da otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Avitaş Kompozit Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi ziyaret etti.
Tarih: 16 Aralık 2019

Ziyarette Avitaş Genel Müdürü Şekib Avdagiç ile Genel Koordinatör Halid Avdagiç, Avitaş’ın çalışmaları hakkında KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt’a bilgi verdi.

60 Yıllık Firma

Genel Koordinatör Avdagiç, firmanın babaları tarafından 1969 yılında kurulduğunu belirterek, babalarının da kendileri gibi mühendis olduğunu söyledi. Otomotiv sektöründe faaliyet gösterdiklerini kaydeden Avdagiç, Dünya Ralli Kros şampiyonası için araç ürettiklerini ifade etti. Avdagiç, Roketsan ve Baykar gibi savunma sanayisinde faaliyet yürüten şirketlerle de iş yaptıklarını anlatarak, KOSGEB destekleriyle işlerini büyüttüklerini bildirdi.

KOSGEB’e Teşekkür

Genel Müdür Şekib Avdagiç de KOSGEB’e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, KOSGEB’in Stratejik Ürün Destek Programından faydalandıklarını belirtti. Değerlendirmelerin ardından Halid Avdagiç, KOSGEB Başkanı Uzkurt’a çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Yeni Vizyon Ve Yol Haritası

Sunumun ardından bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Uzkurt, başarılı firmaların, kıymetli projelerinin çıktılarını yerinde görmek istediklerini belirterek, yeni bir vizyon ve yol haritası belirlediklerini anlattı. Bu çerçevede, yüksek teknoloji üreten, katma değer sağlayan yerli ve milli ürünlere yönelik firmaları ağırlıklı olarak desteklemek istediklerine değinen Uzkurt, “Yeni vizyonumuz ve yol haritamız doğrultusunda KOSGEB’i dönüştürdük. Çalışmalarımız bu kapsamda devam ediyor. Verdiğimiz desteklerin, Türk ekonomisine katkısını görmekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Uzkurt, daha sonra Avdagiç kardeşlerle birlikte üretim tesisinde incelemelerde bulundu. Avitaş, dünyaca ünlü büyük otomotiv firmalarına kompozit malzemeler üretiyor.

İMES Müdürlüğüne Ziyaret

KOSGEB Başkanı Uzkurt, Avitaş’ın ardından KOSGEB İstanbul İMES Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Personelle bir araya gelen Uzkurt, kurumun yeni vizyonu çerçevesinde KOBİ ve girişimcilere daha yakın ilgi alaka göstermeleri talimatını verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2019