KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Destek Teşvik ve Hibe Danışmanları Derneği (HİBEDER) tarafından düzenlenen İkinci Danışmanlar Çalıştayı’na katıldı. Törende KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt’a “Hizmette Fark Yaratanlar” ödülü verildi.
Tarih: 10 Ocak 2020

Etkinlikte bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, KOBİ Rehberliği ve Teknik Danışmanlık sistemine değinerek, özetle şunları söyledi:

Bire Bir Görüşsünler

Yakın zamanda hayata geçireceğimiz bu sistem ile KOBİ rehber ve teknik danışmanları, KOBİ’ler ile KOSGEB arasında güvenilir bir köprü görevi üstlenecek. Akredite ettiğimiz rehber ve danışmanlar KOBİ’lerimizin projelerini yazacak, proje revizyonlarına yardımcı olacak. Rehber ve teknik danışmanlar, KOSGEB tarafından muhatap alınacak, aynı zamanda işletmelerle de bire bir görüşecekler.

Her İmzanın Sorumluluğunu Taşıyacak

Bu sistem ile bizim akredite edeceğimiz kişiler KOSGEB danışmanı olacak. Bu danışmanlar, sadece bizim verdiğimiz proje destekleri konusunda hem paydaşlarımızı bilgilendirecek, yönlendirecek ve onlar adına işi takip edecek ama attığı her imzanın da tıpkı yeminli mali müşavir gibi bir avukat gibi sorumluluğunu taşıyacak. Eğer firmayı ya da kamuyu yani bizi yanlış yönlendirirse bunun birtakım cezai müeyyidelerine de katlanacak.

Firmalardan Geri Dönüş Alacağız

KOBİ rehberliği veya teknik danışmanlığı yapanların, denetimini de yapacağız. Çalıştığı firmalardan geri dönüşler alacağız. Buna göre de KOSGEB tarafından verilen belgelerin yenilenip yenilenmemesine karar vereceğiz.

Uluslararası Nitelikte Olacak

KOSGEB’in Danışmanı denildiğinde bu bizim memurumuz olmayacak, bu sizler gibi normal sivil vatandaşlarımız olacak. Bu kişi yarın uluslararası bir firmaya da gittiğinde yabancı bir firmaya da gittiğinde, uluslararası danışmanlık ve rehberlik yapabilecek nitelikte olsun arzusundayız.

Uzaktan Eğitim

Bu amaç doğrultusunda KOBİ Rehberliği ve Teknik Danışmanlık Sistemi’ne ilişkin bir yönetmelik çıkardık. Eğitim programımızı TOBB ETÜ Üniversitesi ile yaptık. O müfredatımız da yürürlüğe girecek. Eğitim kısmını bir uzaktan eğitim sistemi ile çözme arzusundayız. Onun da çekimlerini Anadolu Üniversitesi ile anlaştık. Hocalarımız bu işin teorik çerçevesini oluşturdu.

Görüşlerinizi Önemsiyoruz

Sivil toplum örgütleri; sahadaki talepleri, ihtiyaçları şikayetleri bizlere yansıtma açısından çok kritik görevler üstleniyorlar. O açıdan sahadaki paydaşlarımızın görüşlerini çok önemsiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020

Galeri