KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 2019 yılı değerlendirmesi, 2020 yılı projeksiyonu bağlamında 20 il müdürünü, Ankara’da topladı. İl müdürlerine seslenen Prof. Uzkurt, “Hem doğru işi yapmak hem de işi doğru yapmakla mükellefiz.” dedi.
Tarih: 20 Ocak 2020

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 2019 yılı KOSGEB faaliyetlerini değerlendirme ve il müdürlüklerinin öneri ve taleplerinin ele alındığı toplantıda, özetle şu mesajları verdi:

İKİ ÖNCELİĞİMİZ VAR: Onlarca destek programı yürürlüğe koyduk, revize ettik, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bazılarını kaldırdık. İki önceliğimiz var. Birinci işimiz; doğru işi yapmak. Ülke ekonomisini güçlendirmek, KOBİ’lerin önünü açmak, onlar rehberlik etmek anlamında doğru işe karar vermek. İkincisi de karar verip yürürlüğe koyduğumuz bu doğru işleri etkin ve düzgün bir şekilde yapmak. Hem doğru işi yapmak hem de işi doğru yapmakla mükellefiz.

TALEPLERİ KARŞILAYIN: Bu yıl özellikle yeni yürürlüğe koyduğumuz programlarımızı derinleştirmeyi hedefliyoruz. Sizlerin hem sahadaki program değişikliklerini, yeni programları paydaşlarımıza anlatmak hem de onlardan gelen talepleri karşılamak konusunda gayret göstermenizi bekliyoruz. Çözemediğiniz talepleri de bize iletme konusunda cesur olun. Sizlerin bize anlık dönüşlerinizi çok önemsiyoruz.

GÖNÜLLERİNİ ALMAYI BİLECEĞİZ: Ne kadar iyi mevzuat yazarsak yazalım vatandaşlarımız müdürlüklere geldiğinde onlarla ilgilenecek ve onların gönüllerini almayı da bileceğiz. Vatandaşların pozitif bir algı ile müdürlüklerimizden ayrılmalarını sağlayacağız. Çok önemli işlerin altına imza atmışken sahadaki imajımızı korumayı da ihmal etmeyelim.

HATALAR ELBETTE OLACAK: Sizin ve çalışan tüm personelin hak ve hukuku, bizim birinci önceliğimizdir. Kendimiz için arzu etmediğimiz hiçbir sıkıntının sizler için oluşmasına müsaade etmeyiz. İyi niyetle yapılan hatalar elbette olacaktır. Bunlar tolere edilebilir. Ama art niyetli yapılan doğrular dahi bizim için makbul değildir.

Toplantılar Devam Edecek

KOSGEB Başkanı Uzkurt, 20 il müdürüyle gerçekleştirdiği istişare toplantılarına önümüzdeki günlerde de diğer müdürlüklerle devam edecek. Seri toplantılar ile il müdürlükleri aracılığıyla KOSGEB paydaşlarının öneri ve talepleri masaya yatırılacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2020

Galeri