24 Ocak 2020 tarihinde, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan depremde KOSGEB Elazığ Müdürlüğü binası da hasar gördü.
Tarih: 29 Ocak 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOSGEB Elazığ Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinin merkez üssü olduğu 6,8 büyüklüğündeki depremde Elazığ ve Malatya illerinde ağır hasarlar meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 45 kişi enkaz altından sağ olarak kurtarılırken 41 vatandaşımız ise hayatını kaybetti.

Elazığ ve Malatya’daki KOBİ’lere yönelik KOSGEB’in destek çalışmalarını sürdüren Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ile KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, depremden hasar gören KOSGEB Elazığ Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Depremin etkisi ile Müdürlüğün duvarlarında yüksek derecede çatlaklar meydana geldi.

“KOBİ’lerle Aranızdaki Bağı Koparmayın”

KOSGEB Elazığ Müdürlüğü personeli ile bir araya gelen Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, “Sanayi İl Müdürlüğü ile koordineli olun. Moralinizi bozmayın. Burayı da aşamalı bir şekilde sağlam bir binaya taşıyacağız. Sahaya gittik. Çadır kentlere el atmakta fayda var. KOBİ’lerle aranızdaki bağı koparmayın.”  ifadelerini kullandı.

“Yaraları Sarma Sırası Şimdi KOSGEB’de”

Elazığ ve Malatya KOBİ’lerine yönelik Acil Destek Programını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığını ifade eden KOSGEB Başkanı Uzkurt da KOSGEB personeline şu şekilde talimat verdi; “Müdürlük olarak biz de teyakkuzda olacağız. Bu süreçte KOBİ’lere karşı daha hassas davranıp, işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirin. Bütçe sıkıntımız yok. Belge istemiyoruz. Valilik depremden hasar gören işletmelerin listesini hazırlayıp bize gönderecek. Biz de listeye göre işlemleri hızlandıralım. Veri tabanına kayıtlı olmayanları da hızlı bir şekilde KOSGEB personeli kaydetsin. Vatandaşın size kayıt olmasını beklemeden kayıtlı olmayanları arayın. Kayıtlarının bir an önce yapalım. Bankalarla da irtibatta olun. Nasıl deprem ekipleri tırnaklarıyla vatandaşları çıkartmışsa şimdi sıra bizde. Biz de KOBİ’lerimizin yaralarını hızlı bir şekilde saralım.”

Bakan Yardımcısı Dönmez ile Başkan Uzkurt, Müdürlüğe gelen işletme sahiplerinin de sorunlarını dinledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020