KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen Malatya ilinde de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Tarih: 29 Ocak 2020

KOSGEB Başkanı Uzkurt, KOSGEB Malatya Müdürlüğüne de bir ziyaret gerçekleştirerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 şiddetindeki depremde Malatya'da da büyük yıkımlar yaşandı. Çok sayıda bina hasar gördü. Bu sebeple Acil Destek Kredi programı Malatya ilinide kapsıyor.

Başkan Uzkurt, KOSGEB Malatya Müdürlüğü ziyaretlerinde personel ile bir araya geldi. Destek Programına ilişkin açıklamalarda bulunarak şu şekilde konuştu;
"Personelimize teşekkür ediyorum. Emeğinizi görüyoruz. Depremden etkilenen KOBİ'lerimize elimizden geldiği kadar daha fazla miktarda destek verelim istiyoruz. Depremden dolayı Elazığ ve Malatya illerine pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Acil Destek Kredi Programını hayata geçirdik. Cumhurbaşkanımız açıkladığı için bu konuyu daha çok önemsiyoruz. Valilik zarar tespiti yapacak. Bir liste ortaya çıkacak. Mümkün olduğu kadar KOBİ'lerimizi bu destekten faydalandırmak istiyoruz. Bankalarla yazışıyoruz. Bankalar belli olunca bunları duyuracağız."

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, veri tabanına kaydı olmayan işletmelerin de bir an önce KOSGEB personelleri aracılığı ile kayıtlarının yapılması talimatını verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020