Deprem bölgesindeki KOBİ’lerin kefalet sorununun çözümü için KOSGEB ile KGF arasında imzalan protokol neticesinde Kredi Garanti Fonu A.Ş’ye yaklaşık 8 Milyon Avro kaynak aktarıldı.
Tarih: 21 Şubat 2020

Protokol İmzalandı

KOSGEB’de düzenlenen toplantıda, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli tarafından yeni bir protokol imza altına alındı.

Elazığ ve Malatya illerinde meydana gelen depremin ardından KOSGEB tarafından bu illerin KOBİ’lerine yönelik iki ayrı kredi faiz programı hayata geçirildi.

İlk olarak depremden fiziki olarak hasar gören KOBİ’ler için 100 Bin lira üst limitli olarak “Acil Destek Kredi Programı” hayata geçirilmişti. İkinci olarak ise depremden fiziki olarak etkilenmeyen, imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler için de, “İmalat Sanayi İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı” adı altında 150 Bin lira üst limitli bir program daha uygulamaya alındı.

Yaklaşık 8 Milyon Avro Kaynak Aktarıldı

Ancak, Elazığ ve Malatya illerindeki KOBİ’ler bu programlardan faydalanabilmek için Kefalet sorunları yaşanıyordu. KOSGEB bu noktada da devreye girerek yaklaşık 8 Milyon Avroluk bütçeyi KOBİ’lerin kefalet sorunlarını çözmek için KOBİ’lerin kullanımına tahsis etti.

80 Milyon Avro Civarında Kefalet Sağlanacak

Böylece, deprem bölgelerindeki KOBİ’lerin Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığı ile teminat kullanabilmeleri kolaylaştırılacak. KOSGEB ile KGF arasında imzalan protokol neticesinde Kredi Garanti Fonu A.Ş’ye yaklaşık 8 Milyon Avro kaynak aktarıldı. Elazığ ve Malatya illerindeki KOBİ’lere aktarılan kaynağın 10 katı olan yaklaşık 80 Milyon Avro civarında kefalet sağlanacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020

Galeri