“Dijitalleşme Konusunda Hazırlıklarımızı Tamamladık”
Tarih: 16 Temmuz 2020

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, TOBB üyeleri ile bir araya geldi. Web seminer formatında gerçekleştirilen “KOSGEB KOBİ Destekleri” programında konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, pandemi döneminde KOBİ’lerin dijitalleşmesinin daha önemli hale geldiğini belirterek, “Dijitalleşme konusunda hazırlıklarımızı, sayın bakanımızın talimatlarıyla tamamladık. Son aşama geldik. Sayın bakanımız bu konuda sanayicilerimize müjde verecektir.” dedi.

Yoğun İlgi
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve KOSGEB Başkanı Uzkurt’un açılış konuşmalarıyla başlayan web seminerde, KOSGEB’in ilgili daire başkanları tarafından Stratejik Ürün, Teknoyatırım, İş Birliği, Yurt Dışı Pazar ve İşletme Geliştirme destek programları hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından KOSGEB Başkanı Uzkurt ve ekibi, TOBB üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda soruları cevaplandırdı.

KOSGEB’e Teşekkür
Seminerin açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Covid-19 destekleri kapsamında KOSGEB’in KOBİ’lerin 713 milyon TL borcunu ertelediğini belirterek, “KOBİ’lerin aklına gelen tek kurumumuza, canla başla, çözüm odaklı çalışan başkanımız Cevahir Uzkurt başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Aile Hekimi Gibi
KOBİ rehberliği teknik danışmanlık mevzuatının altyapısı tamamlandığını, müfredatının da hazırlandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Kısa zamanda KOBİ rehberlerini yetiştirmek için yola çıkacağız. Tıpkı aile hekimi gibi her KOBİ’nin bir rehberi olacak.” diye konuştu.

Bütçe Talebi
Hisarcıklıoğlu, KOBİ’lerin dijitalleşmesine yönelik desteklerin verilmesi yönünde taleplerini dile getirirken, Hazine’nin KOSGEB bütçesine daha fazla kaynak aktarması gerektiğini vurguladı.

KOBİ’leri Daha Güçlü Kılmak
KOSGEB Başkanı Uzkurt, verdiği desteklerden dolayı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek, “KOSGEB olarak bütün emeğimizi; KOBİ’leri nasıl daha güçlü kılabiliriz, nasıl daha katma değerli üretim yapmalarını sağlayabiliriz, yenilikçi fikirleri nasıl realize edebilirler, bunlar için harcadık.” dedi.

Son Aşamaya Geldik
Dijitalleşmenin özellikle pandemi döneminde çok önemli hale geldiğini kaydeden Uzkurt, “Dijitalleşme konuda hazırlıklarımızı, sayın bakanımızın talimatlarıyla tamamladık. Son aşama geldik. Sayın bakanımız bu konuda sanayicilerimize müjde verecektir.” diye konuştu.

İllerde de Anlatırız
Uzkurt, KOSGEB mevzuatlarını sadece internet sitesinde yayınlamadıklarını anlatarak, “Profesyonel çekimler yaptırdık. Hiç KOSGEB desteğini bilmeyen bir girişimci hangi programa müracaat etmek istiyorsa bunun videosuna tıklayıp öğrenebilir. Eğer bir oda, borsa ‘İlimizde bunları bize anlatın.’ derse bunu da seve seve yaparız.” dedi.

Müracaatlar e-Devlet Üzerinden
KOSGEB’in bütün desteklerine e-Devlet üzerinden müracaat edildiğini anımsatan Uzkurt, geri ödemeli desteklerde ödemenin KOSGEB’e faizsiz olarak yapıldığının altını çizdi. Uzkurt, desteklerin geri ödemesiz kısımları için de bankalardan teminat istemediklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020