Bakan Varank “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” Çağrısını Açıkladı
Tarih: 22 Temmuz 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB’in İmalat Sanayinde Dijitalleşme Çağrısı’nı açıkladı. KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamındaki yeni çağrının 17 Eylül’e kadar açık olacağını kaydeden Bakan Varank, “Büyük veri, nesnelerin interneti, akıllı sensörler, endüstriyel robot teknolojileri, artırılmış gerçeklik gibi alanlarda işletmelerimize 1 milyon TL’ye kadar destek vereceğiz. Dijital teknolojileri en iyi şekilde kullanan firmalar, rakiplerinin önüne geçmeye başlayacak.” dedi.

 

315 Milyon TL’lik Yatırım

Bakan Varank, tamamlandığında Orta Doğu ve Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi olacak Beta Kimya Gebkim Kampüsü temelini attı. Kocaeli Gebze’deki tesisin 315 milyon liralık yatırımla 500 kişiye yeni istihdam sağlayacağını belirten Varank, şunları söyledi:

 

PANDEMİNİN ARTISI: Pandeminin belki de tek artısı, dijitalleşmeye ne kadar çabuk uyum sağlayabildiğimizi fark etmemiz oldu. Yeni dönemde akıllı dijital teknolojilerin hayatın her alanına daha yoğun nüfuz etmesine şahit olacağız. Elbette imalat sanayi de bundan bağımsız değil. Dijital teknolojileri en iyi şekilde kullanan firmalar, rakiplerinin önüne geçmeye başlayacak.

 

DAHA ANLAMLI HALE GELDİ: Biz de buradan hareketle, KOBİ’lerimizin dijital kabiliyetlerini geliştirmek üzere geçen sene KOSGEB aracılığıyla ‘İmalat Sanayinde Dijitalleşme’ çağrısına çıktık. Programa beklentilerimizin çok üzerinde bir talep geldi. Çağrı kapsamında 258 KOBİ’ye 72 milyon TL dijitalleşme desteği sağladık. KOBİ’lerimiz bu destekle başladıkları projelerine devam ediyor. Pandemiyle birlikte bu vizyoner çağrımız, çok daha anlamlı bir hale geldi.

 

YENİ ÇAĞRI: Yeni dönemde de dijitalleşme alanında KOBİ’lerimizi teşvik etmek üzere bir müjde vermek istedik. Bugün, KOSGEB KOBİGEL kapsamında ‘İmalat Sanayinde Dijitalleşme’ desteklerinin yeni çağrısına çıkıyoruz. Burada amacımız hem teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin envanterini genişletmek hem de bu teknolojileri kullanan firmalarımızın sayısını artırmak.

 

17 EYLÜL’E KADAR AÇIK: Büyük veri, nesnelerin interneti, akıllı sensörler, endüstriyel robot teknolojileri, artırılmış gerçeklik gibi alanlarda işletmelerimize 1 milyon TL’ye kadar destek vereceğiz. Çağrımız 17 Eylül’e kadar açık. KOBİ’lerimiz, bir nevi yarışma usulü olan bu çağrıya e-Devlet üzerinden başvurabilirler. Çağrı sonuçlarını, kasım ayı sonunda açıklamayı planlıyoruz.

 

BETA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adil Pelister’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene TİM Başkanı İsmail Gülle de katıldı. Törende Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a da canlı bağlantı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2020