KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Tarih: 25 Kasım 2020

KOSGEB Başkanlığında gerçekleşen görüşmede iki ülke KOBİ’leri arasında iş birliği imkanları ve KOSGEB ile muadil kurum ISIPO arasında imzalanması planlanan eylem planı ele alındı.

Eylem Planı İmzalanacak

Toplantıda konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, iki ülkenin köklü ve sağlam ilişkileri olduğunu belirterek,“2006 yılında imzalanan mutabakat zaptından bu yana da KOSGEB ile ISIPO arasında ilişkiler devam ediyor. 2015 yılında bu mutabakat zaptını yeniledik. Bizim arzumuz ISIPO ile imzalayacağımız eylem planı ile bundan sonraki süreçte nelerin yapılacağı somut olarak tanımlamak.  Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız bir toplantı gerçekleştirdi. Kısa sürede bu eylem planını imzalamak istiyoruz.” dedi.

B2B Etkinlikleri

İki ülke arasındaki KOBİ’lerin iş birliklerini sağlamak amacıyla B2B etkinlikleri düzenlemeyi önemsediklerini anlatan KOSGEB Başkanı Uzkurt, “İmzalayacağımız eylem planının bir maddesi de B2B etkinliklerinin organize edilmesi. Bunu en kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz.” diye konuştu.

İran’a Davet Etti

İran Büyükelçisi Farazmand, Türkiye ile örnek ilişkileri olduğunu kaydederek “Her iki ülkenin kamu ve özel kuruluşları da yakın ilişki içerisindeler. Geçen sene Türkiye ile İran arasında ortak ekonomik komisyonun 27’nci toplantısı gerçekleştirildi. Burada alınan kararlardan biri de KOSGEB ile ISIPO arasında bir eylem planı ile ilgiliydi. Bu kapsamda sizin ziyaretiniz planlandı ancak koronavirüs nedeniyle bu gerçekleşemedi.” diye konuştu. Büyükelçi Farazmand, KOSGEB Başkanı Uzkurt’u İran’a davet etti. Uzkurt da pandemi sonrasında ilk fırsatta İran’ı ziyaret etmek istediğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020