Türkiye ile Filistin arasında iki ülke KOBİ’lerinin iş birliğine dönük mutabakat zaptı imzalandı.
Tarih: 02 Nisan 2021

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında başta muadil kuruluş Filistin Yatırım Teşvik Ajansı’nın (PIPA) kurumsal kapasitesinin artırılması olmak üzere birçok alanda iş birliği yapılacak.

Tecrübe Paylaşımı

Başkanlık binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan KOSGEB Başkanı Kurt, Türkiye’nin Filistin ile ortak bir tarihe sahip olduğunu belirterek “Ülkemiz, Filistin halkının haklı davasında her zaman yanındadır. Biz kalben sizlerle birlikteyiz.” dedi. KOSGEB’in küçük ve orta ölçekli işletmeler bağlamında 30 yılı aşkın bir tecrübesi olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, bu birikimi dost ve kardeş ülke Filistin ile paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Kapalıçarşı’daki Kitabe

Kurt, İstanbul Kapalıçarşı’nın girişinde bir kitabe yer aldığını ve bu kitabede “El kasibu habibullah” yazdığını ifade ederek “Yani elinin emeğiyle çalışan bunun hakkını veren Allah’ın sevgilisidir. Biz de KOSGEB olarak elinin emeğiyle geçinmek isteyen insanlara destek vererek bunun gururunu, onurunu yaşıyoruz.” dedi.

Hem Dost Hem Kardeş

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Mustafa, Türkiye ile Filistin arasında yüz yıllara dayanan bir dostluk olduğunu, Türkiye’yi aynı zamanda kardeş ülke olarak gördüklerini söyleyerek “Geçmişimiz ortak olduğu gibi geleceğimiz de ortaktır. Filistin halkı bir özgürlük mücadelesi veriyor. Bu mücadelede, kendisine destek olan ülkelerin en başında Türkiye geliyor.” diye konuştu.

İmzalar Atıldı

Konuşmaların ardından iki isim, KOSGEB ile Filistin'de KOBİ'lere destek veren Filistin Yatırım Teşvik Ajansı (PIPA) arasında KOBİ’ler alanında iş birliğine yönelik mutabakat zaptını imzaladı. İmzaların atılmasının ardından Büyükelçi Mustafa, üzerinde Mescid-i Aksa’nın fotoğrafı bulunan bir plaketi Kurt’a hediye etti.

İş Birliği Nasıl Olacak?

İmzalanan mutabakat zaptı ile PIPA’nın kurumsal kapasitesi arttırılması, iki ülkedeki KOBİ’ler arasındaki ekonomik ve ticari iş birliği geliştirilmesi hedefleniyor. Kurumlar arası bilgi ve tecrübe paylaşımına da imkan verecek mutabakat zaptı, eğitmen ve uzman yetiştirmek üzere programlar düzenlemeyi de mümkün kılıyor.

 

Haberin videosu için: https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/video/detay/296/filistin-mutabakat-zapti

 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2021