GEMAK

Amerika ve İngiltere’deki şubeleriyle dünyadaki 45 ülkeye ihracat yapan Gemak; gıda, süt ürünleri, içecek, ilaç, kimya gibi sektörlere ekipman üretimini ve tedarikini sağlıyor

Ankara Sincan Alcı OSB’de 52 yıldır faaliyetini sürdüren Gemak; süt ve süt ürünleri, gıda ve içecek, ilaç, kimya gibi tesislere ekipman üretimi, tedariki ve baştan sona anahtar teslim proses hatlarının kurulumuna ek olarak enerji sektöründe faaliyet gösteriyor. Başta süt ve süt ürünleri olmak üzere gıda, ilaç gibi hijyenik akışkanlar için yüzlerce tesisi projelendirerek hayata geçirdi.

Gıda sektörüne yönelik mühendislik, tasarım ve üretim hizmeti veren firma, süt ve gıda tankları başta olmak üzere hijyenik akışkanlar için tanklar ve alım hatları, HTST (Yüksek Isı Kısa Süre) ve UHT (Ultra Yüksek Isı) süt pastörizasyon ve standardizasyon sistemleri, CIP yıkama sistemleri, vakumlu pişiriciler (cooker), sterilizatörler, deoderizatörler, yağ eritme tankları, vana tarlaları, ribbon blenderler üretiyor.

Homojenizatörler, seperatörler, ısı değiştiriciler (eşanjör) ve pompa gibi ürünleri müşterilerine sunarak yeni ürün gamı kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

45 Ülkeye İhracat

Türkiye’nin birçok noktasında sektöründeki lider markalara ürün tedariki sağlayan ve anahtar teslim proses hatlar kuran Gemak, günümüzde İngiltere ve Amerika’daki şubeleri ile dünya çapında 45 ülkeye ihracat yapıyor ve ülkemizin bayrağını 7 kıtada gururla dalgalandırıyor.

Temelleri 1969 yılında atılmakla beraber 1986 yılında Ankara’da kurulan Gemak; süt, içecek (meyve suyu, maden suyu), şekerleme (çikolata, kek, bisküvi, reçel, marmelat), gıda (yağ, yumurta, soslar, bebek maması, soya ve badem sütü) ve kimya endüstrilerine yönelik mühendislik çözümleri üretiyor ve anahtar teslimi tesisler kuruyor.

Tasarım, Ar-Ge, mühendislik, paslanmaz çelik üretim, otomasyon, montaj, devreye alma ve satış sonrası hizmetler gibi faaliyetleri ile özel proses hatlarının kurulması konusunda dünya çapında uzmanlaşan işletme, toplam tesis bazlı ve tek ünite tabanlı otomasyon ve kontrol sistemleri için özel çözümler sunuyor. Ar-Ge merkezi ile gıda ve kimya sektörlerine yönelik proses hatları ve ürünler tasarlayıp üreterek birçok endüstriyel tasarım ve faydalı model belgesine sahip.

Üç Ülkede Ofis

Amerika, İngiltere ve Suudi Arabistan’da ofisleri bulunan Gemak,  7/24 hizmet veren güçlü servis ekibiyle birlikte, anında sevk edilebilecek 10 bin çeşitten fazla parçaya sahip, geniş yedek parça stokuna da sahip.

Ankara Alcı OSB içerisinde yer alan iki adet fabrikasıyla (Gemak Üretim Fabrikası ve Gemak Montaj Fabrikası) dünya çapında 45 ülkeye ihracat yapmakta olan firma,  ülkemizin bayrağını 7 kıtada gururla dalgalandırıyor.

KOSGEB’den 5 Program Desteği

KOBİ niteliğinde olan Gemak, ülkemizin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması, rekabet düzeyinin yükselmesi, firmanın ihracattaki payının artması, Ar-Ge kültürünün geliştirilmesi üzerine KOSGEB’in Ar-Ge ve İnovasyon, Endüstriyel Uygulama, -İşletme Geliştirme, KOBİGEL - KOBİ Gelişim ve Yurt Dışı Pazar Destek Programları’ndan faydalandı.

Firmanın ana uzmanlık alanı, gıda sektörüne ve çeşitli mamullerin üretimine yönelik makine, ekipman ve hat üretimi, müşteriye ve ürüne özel proses tasarımı ile bu sistemlerin otomasyonuna ilişkin gelişmiş kontrol sistemlerinin tasarlanması ve geliştirilmesidir.

Gıda sektörü gibi hassas üretim gerektiren bir alanda yüksek verimle çalışan uygun maliyetli teknolojik sistemlerin üretilmesi ve gıda üreticilerinin kullanımına sunulması çok büyük bir önem taşıyor. Gemak bu doğrultuda, gıda sektöründeki teknolojik gelişmelere paralel olarak ürün portföyünü sürekli yeniliyor ve Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriyor.

Gemak kendi öz kaynaklarına ek olarak KOSGEB ve TÜBİTAK gibi kurumlarla koordineli birçok proje geliştiriyor ve sektöründe birçok ilke öncülük ediyor. Örneğin; firmanın hayata geçen ilk projesi ‘Geleneksel Maraş Dondurması’nın TÜBİTAK desteği ile endüstriyel üretime geçirilmesi projesidir.

Dünyada bir ilk olan bu proje, ülkemizin endüstriyel Maraş Dondurması üretim kapasitesinin de arttırılmasına önayak oldu. Her geçen gün yeni projelere imza atan Gemak, tecrübesi ve alanında uzman kadrosu ile çalışmalarına yenilerini gururla eklemeye devam ediyor.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanına ulaştırdığı projeler ile tecrübesini, uzmanlığını ve kalitesini kanıtlayan firma, geniş ürün yelpazesi ile müşterilerinin ihtiyaçları ile birebir örtüşen çözümler sunuyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2021