GST Elektronik

GST Elektronik, İnohom Akıllı Ev Sistemleri ile akıllanmış bir evde aydınlatma, perde-panjur ve ısıtma gibi özellikleri artık anahtardan ya da akıllı telefondan kontrol edilebilen sistem kurdu.

Cep telefonları gibi artık evlerdeki tüm elektrikli cihazlar da akıllanmaya başladı. Uşak merkezli akıllı ev sistemleri girişimi İnohom, konutlara kapsamlı akıllı özellikler kazandırıyor.

Mobil Uygulama ve Web Üzerinden Yönetilebiliyor

İnohom Akıllı Ev Sistemleri, tekil çözümler (akıllı termostat, akıllı priz vb.) yerine, tüm çözümleri bir arada sunan bütünleşik bir akıllı ev sistemi. Güvenlik kamerası, panjurlar, sulama sistemleri, aydınlatma, klima gibi cihazlar tek bir sistem üzerinden kontrol ve takip edebiliyor. Elektrik enerjisi ile çalışan tüm cihaz ve sistemleri birbirine entegre etmeyi amaçlayan İnohom, cihaz takip ve yönetimini hem evdeki yönetim merkezi üzerinden hem de mobil uygulamalar ve web arayüzü üzerinden yapılmasına imkan tanıyor.

İnohom’un mobil uygulamalarını birden fazla kişi kullanabiliyor. Ev ve iş yerlerindeki cihazların çalışması belli referanslara göre programlanabiliyor ve akıllı çalışma senaryoları oluşturulabiliyor.

Dört Çocukluk Arkadaşı Kurdu

GST Elektronik; 2012 yılında yüzde 100 Türk sermayesi ile KOSGEB Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında dört çocukluk arkadaşı tarafından kuruldu.

Şirket ortakları uzay ve havacılık mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi, bilgisayar öğretmenliği, mekatronik öğretmenliği mesleklerine sahip teknik kişilerden oluşuyor.

KOSGEB Desteği

İşletmenin Ar-Ge çalışmaları şirket kurulmadan önce başladı ve sonrasında KOSGEB desteğiyle Uşak Üniversitesi TEKMER ofisinde devam etti. Ar-Ge çalışmalarını tamamlayan GST Elektronik,  2014 yılında İnohom markası ile pazara giriş yaptı. Şu anda yurt içinde 66 ilde bayilikleri bulunuyor. Yurt dışında; Azerbaycan, İran, Yunanistan, Hollanda, Kazakistan ve Kıbrıs ülkelerine ihracat yapıyor. Ülke genelinde 15 binden fazla konut ve villa projesi satışı gerçekleşirdi.  

Önemli Projeler

GST Elektronik kuruluşundan itibaren Ar-Ge ve üretime verdiği önem neticesinde:

  • 2012 yılında, Engelli Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştırmak Üzere Ev Otomasyon Sistemi geliştirildi.
  • 2013 yılında, Türkiye’nin ilk android sesli kontrol uygulaması ile ev yönetimi gerçekleştirdi.
  • 2016 yılında, KOSGEB tarafından düzenlen KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde Türkiye’nin en inovatif 5. firmasından biri seçildi.
  • 2017 yılında, yüke en dayanıklı anahtar arkası röle modülünü üretti.
  • 2020 yılında, dünyanın ilk bina otomasyonu kontrol panelleri arası kablolu ve kablosuz haberleşebilen sistemlerin hibrit olarak senkron şekilde kontrolünü sağlayan ‘Harmony Teknolojisi’ni geliştirdi.

Avrupa Standartlarında

GST Elektronik, tüm Ar-Ge ve üretim süreçleri içinde kalite ve sertifikasyona önem vererek Avrupa standartlarında; ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, CE ve Yerli Malı belgelerine sahip oldu. Endüstri 4.0’a uygun CRM, ERP üretim planlama ve sipariş yönetim yazılım sistemlerini geliştirerek, uluslararası standartlarda üretim kalitesini yakalayıp müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı amaçladı.

İşletme 2021 yılında kurumsal firmaların ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri sunmak üzere, İnova Ar-Ge A.Ş yazılım şirketini kurdu. Tecrübeli yazılım mühendislerinden oluşan Ar-Ge ekibi ile global arenada hizmet veren pek çok firmaya onlarca ürün geliştirdi.

KOSGEB destekleri ile büyüyen GST Elektronik; iki Ar-Ge, Endüstriyel Uygulama, TEKNOPAZAR, Genel Destek ve İşletme Geliştirme olmak üzere toplam 6 destek programını başarıyla tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2021