Haksa Tekstil

Haksa Tekstil, tekstil atıklarındaki ham maddeleri geri dönüştürülen 30 bin tondan fazla pamuk elyafı üretim süreçlerinde yeniden kullanarak çevre dostu iplikler üretti.

Haksa Tekstil, tekstil atıklarından elde edilen ham maddeleri işleyerek çevre dostu iplikler üretiyor. Üretim süreçlerinde geri dönüştürülmüş ham maddeler kullanan işletme 42,25 milyar litre suyun doğada kalmasına katkıda bulundu. 3 bin 200 ton kimyasal maddenin boyama işleminde kullanılmaması sayesinde zehirli atıkların oluşmasını önledi.

Geri Dönüşümde 30 Yılı Aşkın Tecrübe

1986 yılında kurulan ve bugün tekstil sektöründe ve geri dönüşümde 30 yılı aşkın bir deneyime sahip olan Haksa Tekstil, ulusal ve uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren Türkiye’nin önemli sanayi şirketleri arasında yer alıyor.

Haksa İplik ve Haksa Örme olmak üzere Uşak’ta bulunan iki ayrı işletme ile çevre dostu iplik ve kumaşlar üretiyor. İki ayrı işletme de KOSGEB desteklerinden faydalanıyor.

Dünyanın Birçok Ülkesinde

Kurulduğu günden bu yana kalite anlayışını tüm üretim sürecine yansıtan Haksa Tekstil, stratejik hedeflerini gerçekleştirmek için modern bir yönetim felsefesi ile hep daha iyiye ulaşmayı amaçlıyor. Sağlıklı yaşamı en önemli değer olarak benimseyerek sürdürülebilir üretim ilkesinden yola çıkıp geri dönüştürülmüş pamuk elyafından doğa dostu iplik üretimine geçti. Geri dönüşümden elde edilmiş elyafları kullanarak çeşitli renk ve kalınlıklarda çevre dostu iplikler üretiyor. 2013 yılında yapımı tamamlanarak üretime başlayan örme fabrikasıyla birlikte Uşak’ta  başlayan yolculuğuna bugün dünyanın birçok ülkesinde devam ediyor. Bugün; Cezayir, Tunus, Venezuela, Brezilya, Kolombiya, Amerika ve Polonya gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyor.

Uluslararası GSR Ürün Standardı

İşletmenin, uluslararası GRS sertifikasına sahip olması sebebi ile yurt dışı pazarlarda ürünleri rahat bir şekilde alıcı buluyor.

GRS, geri dönüştürülmüş içeriklerin, gözetim zincirinin, sosyal ve çevresel uygulamaların ve kimyasal sınırlamaların üçüncü taraf sertifikasyonuna yönelik gereklilikler belirleyen uluslararası, gönüllülüğe dayalı bir ürün standardı. Haksa İplik, 2013 yılından bu yana sahip olduğu GRS sertifikası ile tamamı geri dönüşümden elde edilen ürünlerinin uluslararası geri dönüşüm standartlarına uygunluğunu tescilliyor.

Çevre Dostu Kumaşlar

Haksa Örme, entegre tesis olan örme fabrikasında recycle ipliklerden çeşitli renk ve modellerde çevre dostu kumaşlar üretiyor.

Fabrikada günlük 12 ton üretim yapan işletme; 2 iplik, 3 iplik, pike, süprem, ribana, interlok, Selanik, kaşkorse  ve jakarlı örme kumaşlar üretiyor.

İşletme, üretim süreçlerinde geri dönüştürülmüş ham maddeler kullandığı için 42,25 milyar litre suyun doğada kalmasına katkıda bulundu.

3 bin 200 ton kimyasal maddenin boyama işleminde kullanılmaması sayesinde zehirli atıkların oluşmasını önledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2021