KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, 3. TABEF 2021 etkinliğinde Kamerun heyeti ile bir araya geldi. Forumda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ele alındı.
Tarih: 21 Ekim 2021

Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nun (TABEF 2021) 3'üncüsü İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. Organizasyona yaklaşık 40 ülkeden heyetler katılım sağladı.

Kamerun Heyeti ile Görüşmeler

Foruma katılan KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Kamerun heyeti ile iki ülke arasındaki ekonomik faaliyetlerin ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi.

Kamerun heyetinde; Kamerun Ticaret Bakanı Luc Magloire Atangana Mbarga’nın yanı sıra Kamerun Ankara Büyükelçisi ve büyükelçilik temsilcileri de yer aldı.

KOSGEB Başkanı Kurt, Türkiye’de KOBİ’lerin mevcut durumu ile KOSGEB’in misyonu ve faaliyetlerini anlattı. İki ülke arasındaki KOBİ’lere yönelik ilişkilerin 2013 yılında KOSGEB ile Kamerun Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Sosyal Güvenlik ve El Sanatları Bakanlığı (MINPMEESA) ile imzalanan mutabakat zaptı ile başladığına değinen KOSGEB Başkanı Kurt, bu ilişkileri MINPMEESA’nın marjında 2018 yılında kurulan Kamerun Küçük ve Orta İşletmeleri Teşvik Ajansı (APME) ile de yürütmek istediklerini, önümüzdeki dönemde KOSGEB-APME arasında bir mutabakat zaptı imzalamak istediklerini ifade etti.

Kamerun Ticaret Bakanı Mbarga da, Kamerun ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine son dörece önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

Türk Yatırımcıları Ülkemize Bekliyoruz

Türk yatırımcılarını Afrika’ya her fırsatta davet adiyoruz. Kamerun devleti olarak Kamerun’da yatırım yapmak isteyen firmalara iş kurma konusunda gereken yardımı yapmaya hazırız.

Kamerun’un finansal destekler ile teknik kapasitesinin geliştirilmesi noktasında KOSGEB gibi deneyimli bir kurumun yol göstericiliğine büyük ihtiyacımız var. Özellikle teknoloji transferi ve KOBİ’lerin finansmanı konularında KOSGEB’in tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz.

Bu çerçevede, ilişkileri daha detaylı ele almak ve iş birliğine yönelik görüşmeler yapmak üzere, KOSGEB Başkanı ve heyetini Kamerun’da ağırlamak isteriz.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2021

Galeri