KOSGEB’in de katılımı ile, Dijital Sağlık alanında faaliyet gösteren Türk ve Çin Tayvanı KOBİ’leri B2B Video Konferans Etkinliği ile bir araya getirildi.
Tarih: 08 Kasım 2021

KOSGEB’in, Çin Tayvanı ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu ‘’Global Dijital İş İmkanları İşbirliği Uluslararası Forumu Etkinlikleri’’ 3 Kasım 2021 tarihinde B2B Video Konferans yöntemi ile Dijital Sağlık alanında faaliyet gösteren işletme temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Video konferansa, 6 Türk şirketi yöneticisi ile 13 Çin Tayvan’ı şirket yöneticisi katıldı.

Etkinliğin farklı bölümlerinde Türkiye, Hollanda, Japonya, Belçika, Luxemburg startup firmaları çeşitli görüşmeler yaptı.

Konferansın ikinci bölümünde ise faaliyet alanlarına uygun olarak eşleştirilmiş olan Türk ve Çin Tayvan’ı firmaları 26 birebir özel görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmelerde; ortak üretim, üçüncü pazarlara erişimde işbirliği olanakları, ortak satış ve pazarlama ağı kurulması, ortak ürün geliştirme alanlarında işbirliği imkânları gibi konularda işletmelerin işbirliği iradesi içerisinde oldukları taraflarca dile getirildi.

Covid-19 küresel salgınının üretim ve tedarik zinciri ağlarını kısıtladığı günümüz koşullarında, dijital teknolojinin getirdiği imkânlar büyük hız ve önem kazandı. Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da dijital dönüşüm, işletmelerle ilgili öncelikli bir konu haline geldi.

Toplantıya katılım sağlayan işletme temsilcileri, etkinlik ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler. Tayvan firmalarına KOSGEB aracılığı ile ulaşılmasından dolayı işletmeler arasında karşılıklı güven ilişkisi sağlandığı ve sürecin hızlandığı  ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2021