Tuğba Gülelçe

Eşi ile birlikte Gölcük’te rüzgâr sörf sporu eğitmenliği yapan Tuğba Gülelçe, başlangıçta yıpranan boardların tamirini yaparken KOSGEB desteği ile imalathane açtı ve üretime geçti.

Tuğba Gülelçe, eşi Murat Gülelçe ile birlikte sörf okulu açarak sektöre giriş yaptı. Eğitimin yanı sıra malzeme pahalılığı yüzünden yıpranan boardları kendileri tamir etmeye başladı. Yaklaşık 10 yıl kadar 10 metrekarelik kayıkhanede hem tamir hem de amatör bir şekilde üretim yaptı. 2020 yılında Tuğba Gülelçe’nin girişimciliği ve KOSGEB desteği ile 260 metrekarelik imalathanede Windsurf board üretimine geçiş yaptı.

Rüzgâr sörfü için sörf board üretimi yapan Tuğba Gülelçe işletmesinin kuruluş süreci ve gelişimini şu şekilde aktardı:

Malzeme Pahalılığı Üretime Sevk Etti

Rüzgâr sörfü sporu ile aile olarak ilgileniyoruz ve profesyonel olarak yapıyoruz. Malzeme pahalılığı yüzünden yıpranan boardlarımızı kendimiz tamir etmeye başladık. Yaklaşık 10 senedir amatör olarak başladığım Windsurf Board üretimine 2020 yılında KOSGEB’den aldığım destekle 260 metrekarelik alanda devam ediyoruz.

Gece Gündüz Demeden Çalıştık

İlk zamanlar istediğimiz sonuçları alamadık. Ancak gece gündüz demeden araştırmalar yaptık. Akademisyenlerden yardım aldık ve ürünlerimizi dünya pazarlarına sunacak hale getirdik. Bütün malzemelerini yerli olarak kullanarak yüzde 100 yerli imkânlarla board ürettik.

Yurt Dışından Geliyordu

Hali hazırda işletmemde bir endüstri mühendisi ve bir boya ustam var. Sup Board, Windsurf Board, sörf board ve bunların yedek parçalarını üretiyoruz. Eps köpük üzerine cam/karbon elyaf ve epoksi ile çalışıyoruz. Kaydırmaz plaka olarak da adlandırılan güverte kaplama malzemeleri üretiyoruz. Çeşitli boy ve renk seçeneklerimiz mevcut. KOSGEB’den aldığım makine desteği ile ürünleri işleyip müşterilerime sunuyorum. Yurt içinde birçok tekne üreticisi ile çalışmaya başladık. Ürettiğimiz ürünlerin hepsi yurt dışından ithal gelen ürünlerdi. Fiyat pahalılığı ve tedarik sorunu yüzünden yurt içindeki kullanıcılar tarafından tercih sebebi olduk. KOSGEB desteği ile 2 fuara katıldım. Son katıldığım Pendik Boat Show sayesinde birçok bağlantı elde ettim. Ürettiğimiz boardlar ve kaydırmaz plakalar daha çok görünür hale geldi.

e-Ticarete Geçiş Yaptık

Bu ay e-ticaret sitesi kurduk. Satışlarımıza olumlu etkisi olacağını düşünüyoruz. Ayrıca birçok satış platformunda da ürünlerimizi satışa sunuyoruz.

Yurt Dışı Bağlantıları Kurduk

Yurt dışı ile birçok bağlantı kurduk.  İhracat yapmayı hedeflediğim ülkelerin bilgilerini internet üzerinden ediniyorum. Ayrıca ticaret müsteşarlarından firma bilgileri alıyorum. Dubai, İngiltere, Yunanistan, İsviçre ile kontak halindeyiz. Gerekli demo ürünler gönderildi bu kanallardan da olumlu dönüşler bekliyoruz.

En Büyük Hayalim İhracat

En büyük hayalim firmamızı ihracat yapan bir firma haline getirmek. Daha büyük bir üretim yeri, daha çok nitelikli eleman istihdamı ve yeni makineler ile daha ileri bir seviyeye geçeceğime inancım tam.

Vatanını seven her birey gibi ülkemin dışa bağımlılığını azaltmak için elimden gelen her şeyi bütün inancımla yapmakta kararlıyım.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2021