KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Rusya Federasyonu Başkortostan Özerk Cumhuriyeti heyeti ile KOBİ’ler alanında bilgi ve tecrübe paylaşımlarına yönelik görüşme gerçekleştirdi.
Tarih: 17 Kasım 2021

Resmi temaslar ve B2B görüşmeleri için Başkortostan’dan gelen heyette Başkortostan Özerk Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler İhracatı Geliştirme Direktörü İldus Vineroviç KHALITOV, Başkortostan Özerk Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Marat TANSIKKUZHYIN, Başkortostan Özerk Cumhuriyeti Karaidil Bölgesi Ekonomi, Sanayi ve Girişimcilik Geliştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Denis IRNAZAROV ve Başkortostanlı yetkililer de hazır bulundu.

B2B Programı vesilesiyle Başkurt heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KOSGEB Başkanı Kurt, KOSGEB’in iş birliğine yönelik birçok ülke ile mutabakat zaptı imzaladığına değinerek, Başkortostan ile KOBİ’ler alanında tecrübe paylaşımına her zaman sıcak baktıklarını, iki ülke kurumlarının ortak atacağı adımlar ile ilişkileri başlatabileceğini söyledi.

KOSGEB’in tecrübelerinden yararlanmak isteyen ülkelerin bu taleplerine her zaman olumlu yaklaştıklarını dile getiren KURT, bu noktada imzalanacak protokollerle birlikte KOBİ’ler arası iş görüşmeleri, karşılıklı kurumsal kapasitelerin geliştirilmesi, bilhassa girişimcilik ve kuluçka merkezi geliştirme konularında ortak çalışmalar yürütülebileceğini dile getirdi. Ayrıca Başkortostan’dan talep olması durumunda bu ülkede süreli uzman görevlendirme yapılabileceğinin de altını çizdi.

Başkortostan Dış Ekonomik İlişkiler İhracatı Geliştirme Direktörü İldus Vineroviç KHALITOV da geçen sene Eylül ayında heyet olarak KOSGEB’i ziyaret ettiklerini belirterek, Türkiyed’e ziyarette bulundukları çok çeşitli ortamlarda KOSGEB’den sıkça bahsedildiğini söyledi. Çoğu firma ziyaretleri esnasında bu firmaların aynı zamanda KOSGEB’den destek aldıklarını öğrendiklerini belirterek, bu nedenle KOSGEB Başkanı ile ortak çalışma alanları hususunda görüşme yapmanın çok değerli olduğuna değindi.

Başkortostan’da KOSGEB muadili olarak Girişimcilik Devlet Komitesi İdaresinin KOBİ’lere ve girişimcilere destek sağladığını ifade eden KHALITOV, yerel düzeyde de girişimcilik faaliyetlerini çok önemsediklerini, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in belirlediği hedeflerden birinin kırsalda girişimciliğin geliştirilmesi olduğunu belirterek, Başkortostan Özerk Cumhuriyeti sınırlarında bu hedefler doğrultusunda girişimciliğe özel önem verildiğini vurguladı.

Başkortostan Özerk Cumhuriyeti Karaidil Bölgesi Ekonomi, Sanayi ve Girişimcilik Geliştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Denis IRNAZAROV da yerel düzeyde girişimcilik ve KOBİ’ler konusunda Başkortostan hükümetince yapılan çalışmaları aktardı.

Toplantıda, heyet tarafından Başkortostan’ı tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası heyetler arası yapılabilecek çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, Başkurt Heyeti, KOSGEB Başkanı ve heyetini Ufa’da Aralık ayında düzenlenmesi öngörülen Uluslararası İş Forumuna davet etti.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2021

Galeri