Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gençlere yönelik düzenlenen organizasyonda KOSGEB standı yoğun ilgi görüyor.
Tarih: 11 Aralık 2021

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından "Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında" sloganıyla gençlere yönelik düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" ATO-Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde devam ediyor.

Örnek Girişimcilerden Tecrübe Paylaşımı

Organizasyonun üçüncü gününde KOSGEB’den destek alan girişimciler düzenlenen panelde tecrübelerini paylaştı.

KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Cemil Arda Taşkıran’ın moderatörlüğünü yaptığı panele KOSGEB’den girişimcilik desteği almış, Neon Havacılık’tan Sibel Cimbar, Nektar Yazılım’dan Mehmet Can Yılmaz, Mateit Yazılım adına da işletme ortağı Cevdet Selçuk katılım sağladı.

Girişimcilik Dairesi Başkanı Taşkıran, KOSGEB Destek Programları hakkında bilgilendirmede bulundu. Panele katılan girişimciler de, işletmelerinin kuruluş süreçleri ve KOSGEB’den almış oldukları destek süreçlerine ilişkin bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaştı ve gençlerin sorularını yanıtladı.

TUSAŞ’ın Onaylı Tedarikçisi Oldu

Daha önce savunma sanayisinde çalıştığını anlatan Neon Havacılık işletmesinin kurucusu Girişimci Sibel Cimbar, kendi işletmesini kurmaya karar verdiğinde imalat için gerekli makine teçhizat alımlarına yönelik devlet desteklerini araştırırken, KOSGEB’in İleri Girişimcilik Desteğinin kendilerine uygun olduğunu görerek bu desteğe başvurduklarını söyledi. Cimber, işletmesini 2021 Ocak ayında kurduğunu, kısa bir sürede  TUSAŞ’ın onaylı tedarikçileri arasına girdiklerini, Hürjet ve Milli Muharip Uçak projelerine de parça ürettiklerini  aktardı.

 Dünya Birinciliği

Robotik, yapay zeka ve makine alanlarında tecrübe edindiklerini anlatan Mateit Yazılım ortağı Cevdet Selçuk da edindikleri bu tecrübe ile ulusal ve uluslararası boyutta kendilerini nasıl ispat edebileceklerinin arayışı içerisindeyken katılmış oldukları uluslararası yarışmalarda dünya birinciliği elde ettiklerini, bunun üzerine de uluslararası firmalarla iletişim kurduklarını söyledi. İşin ticari boyutunda nasıl başlarız diye düşünürken de KOSGEB desteklerinin kendileri için uygun olduğunu ve böylece İleri Girişimcilik desteğine başvurduklarını anlattı.

KOSGEB, Büyük Katkı Sağladı

Müşterilerine mobil çözümler sunduklarını belirten Nektar Yazılım kurucusu Girişimci Mehmet Can Yılmaz da 10 yıl gibi bir zamandır sektörün içinde olduklarını ve belirli bir süreden sonra kendi işini kurmak için yola çıktıklarında KOSGEB’le buluştuklarını söyledi. Yılmaz, bu desteğin işletmenin kuruluşundan sonra daha güzel ürünler ortaya çıkarmasına büyük katkılar sağladığını ifade etti.

Nektar Yazılım

Girişimci Mehmetcan Yılmaz, Başkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. İleri Girişimcilik desteği ile işletmesini kuran girişimci, müşterilerine, yazılım, tasarım ve danışmanlık ile iş geliştirme konularında hizmet sağlıyor.

Neon Havacılık

Neon Havacılık, 2021 yılının Ocak ayında Metalurji ve Malzeme Mühendisi Sibel Cimbar ve Yapı Öğretmeni Nülüfer Odabaşı tarafından KOSGEB’in İleri girişimcilik Desteği ile kuruldu. İşletme, talaşlı imalat, 3 boyutlu hassas ölçüm ve montaj hizmeti veriyor.  KOSGEB’den almış olduğu destekle havacılık ve savunma sektöründe parça doğrulamada kullanılması gereken CMM cihazını tedarik etti. CMM cihazı sayesinde TUSAŞ’ın isterini karşılayarak Prototip bölümünün onaylı tedarikçisi olmaya hak kazandı.

Mateit Yazılım

Girişimci İbrahim Burak Kalkan,  Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olup Cevdet Selçuk ortaklığı ile işletmesini kurdu. İşletme, Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ile Kurumsal Kaynak Planlamasına (ERP) yönelik yazılım hizmeti sunuyor.

40’ın Üzerinde  Kurum Kuruluş

Tanıtım günlerine aralarında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da olduğu 13 Bakanlık ile Savunma Sanayii Başkanlığı, Dijital Dönüşüm Ofisi, TÜBİTAK, KOSGEB, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi ve Türkiye Ulusal Ajansı gibi 40'ın üzerinde kurum ve kuruluştan temsilciler katılıyor. Organizasyonda gençlere yönelik devlet destekleri, proje destekleri, hibeler, burslar, teşvikler, fonlar ve eğitim destekleri konularında bilgilendirme yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2022