KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Türk Eczacıları Birliği Başkanı (TEB) Arman Üney’i kabul etti.
Tarih: 11 Ocak 2022

Görüşmede, KOSGEB Başkanı Kurt, pandemiden etkilenen mikro ve küçük işletmelere yönelik istihdam odaklı başlatılan hızlı destek programından eczacıların da faydalanabileceğini ifade etti.

Ziyarette Başkan Üney’in yanı sıra 2. Başkan İhsan Orkun Yılmaz ile Genel Sekreter Saygın Garğın da yer aldı.

100 Bin Liralık Destek

Görüşmede KOSGEB Başkanı Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın yeni fazını açıkladığını kaydederek istihdama yönelik olan bu aşamada ilave yeni personel başına 100 bin liralık geri ödemeli destek vereceklerini bildirdi.

Genç, Yeni Mezun ve Kadın

Program ile genç, yeni mezun ve kadın istihdamına öncelik verdiklerinin belirten KOSGEB Başkanı Kurt, mikro işletmelerin 2, küçük işletmelerin de 5 personele kadar destek alabileceğini söyledi. Kurt, eczacıların da destek programı kapsamında olduğunu vurgulayarak bu programın birlik tarafından eczacılara duyurulabileceğini ifade etti.

Nitelikli Eleman

Görüşmede, KOSGEB’in diğer destekleri de gündeme gelirken TEB Başkanı Üney, nitelikli eleman desteği ile ilgili talepte bulundu. Bunun üzerine Kurt, konunun gündemlerinde olduğunu bu talebi de değerlendireceklerini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2022

Galeri