Bakan Varank, 3 Ocak’ta başvuruları almaya başladıkları programın yoğun ilgi ile karşılandığını belirterek başvuruların 31 Mart’a kadar devam edeceğini söyledi
Tarih: 04 Şubat 2022

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programında gelinen son aşamayı anlattı. Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısıda konuşan Bakan Varank, “Bugüne kadar işletmelerimiz bize 53 bin yeni istihdam için taahhütte bulundu ve biz de firmalarımıza 100 bin liralık ödemeleri yapmaya başladık.” dedi. Varank, toplantıya katılan sanayi ve ticaret odası temsilcilerine de seslenerek “Firmalarımızı Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’na yönlendirelim, daha fazla gencimizin, kadınımızın istihdam edilmesini sağlayalım.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Bakan Varank’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Bakan Varank, toplantıda yaptığı konuşmada KOSGEB’in hızlı destek programı ile ilgili gelinen aşamayı şu sözlerle değerlendirdi:

100 BİN LİRALIK DESTEK: KOSGEB’in mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik Hızlı Destek Programı ile ilgili de bir bilgilendirmeyi buradan yapmak istiyorum. Hatırlayacağınız üzere sayın Cumhurbaşkanımız 3 Ocak’ta genç, yeni mezun ve kadın istihdamını önceliklendiren bir programın üçüncü fazını duyurmuş oldu. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup, meslek lisesi veya üniversite mezunu gençlerin en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere KOSGEB vasıtasıyla 100 bin liralık faizsiz destek veriyoruz.

53 BİN TAAHHÜT: Biz bu programı ilan ettikten sonra yaklaşık 1 ay geçti ve istihdamı odağına alan bu programın yoğun bir ilgi ile karşılaştığını şu anda görebiliyoruz. Bugüne kadar işletmelerimiz bize 53 bin yeni istihdam için taahhütte bulundular ve biz de firmalarımıza bu 100 bin liralık ödemeleri yapmaya başladık.

HEDEF 75 BİN İSTİHDAM: Ama Sayın Cumhurbaşkanımız o gün bir hedef koydu. ‘Bu programla en az 75 bin yeni istihdam oluşturmalıyız.’ dedi. Bu manada mikro ve küçük ölçekli işletmeler destek programının başvuruları Mart ayının sonuna kadar devam ediyor.

PROGRAMA YÖNLENDİRELİM: Ben buradaki tüm taraflardan da ricada bulunuyorum. Lütfen işletmelerimizi bu programa yönlendirelim, daha fazla gencimizin daha fazla kadınımızın bu sayede istihdam edilmesini sağlayalım. İşletmelerimiz de 100 bin liralık desteği ıskalamasınlar. Bu dönemde faydalanabilecekleri istihdama katkı sağlayabilecekleri bir program bunu da buradan ilan etmiş olayım.

Ortak Çalışma Kültürü

Toplantıda konuşan Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ortak çalışma kültürünü ve bu vesileyle ortaya çıkan sinerji ve pratikliğiyle milletin hizmetinde olduğunu belirterek  “Gençlik ve Spor bakanlığı olarak biz de ortak çalışma kültürünü geliştirme, üretime, istihdama, ihracata, kalkınmaya gereken katkıyı hassasiyetle vermek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Ortak çalışma kültürü, yıllardır var olan kurum taassubunu geriye düşüren bir güçle yürüyor." dedi.

Ekonomik Vesayet

İçişleri Bakanı Soylu da hedeflerinin; gelecek nesillere alt yapısı güçlü, yarına umutla bakabilen, dünyanın büyük ülkeleriyle rekabet edebilen bir Türkiye bırakmak olduğunu söyleyerek "Üzerimizde bir tek vesayet kalmıştır o da ekonomik vesayettir. Ekonomik vesayeti de silmek Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bu ülkeye nasip olacaktır." diye konuştu.

Her Bölgeye Özel Strateji

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri de kalkınmanın çok boyutlu ve çok sektörlü bir kavram olduğunu belirterek, her bölgeye ve sektöre özel stratejiler geliştirdiklerini, bu çalışmalarla tüm bölgelerin potansiyelinin hayata geçtiğini anlattı.

İş Birliği Protokolü

Konuşmaların ardından, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK SAGE arasında "Kalkınma Ajansları Personel Performans Değerlendirme Sistemi" kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü, Yeniçeri ile TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş tarafından imzalandı.

Yeni Ekonomi Modeli

Program, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Hakan Yurdakul'un katılımıyla gerçekleştirilen "Türkiye'nin Kalkınma Ajansları Deneyimi ve Yeni Ekonomi Modeli Çerçevesinde Gelecek Vizyonu" paneliyle devam etti.

 

Haberin videosu için : https://www.youtube.com/watch?v=JEZtW8DL7Lk

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2022