KOSGEB Başkanı Kurt, Kırıkkale Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Aslan ile bir araya gelen Kurt, üniversite senatosuna seslenerek veri işlenmesi noktasında üniversitelerin önemine işaret etti
Tarih: 25 Mart 2022

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Kırıkkale Üniversitesi Senato’sunda “KOSGEB Faaliyetleri ve Üniversiteler İçin KOSGEB Destekleri” konulu bir konuşma yaptı. Toplantıya senato üyeleri, akademisyenler ve sanayiciler katıldı.

KOSGEB’in Büyük Katkısı Var

Toplantının açılışını yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Aslan, Türkiye’de işletmelerin yüzde 99,85’ini KOBİ’lerin oluşturduğunu ifade ederek “Bu işletmelerin ürünlerini araştırmaları, üretmeleri ve ticarileştirmeleri aşamalarında KOSGEB’in büyük katkısı var.” dedi.

Teknoloji ve İmalat

Daha sonra konuşan KOSGEB Başkanı Kurt, bundan 10 sene kadar önce ekonomi denildiğinde turizm, finans ve inşaat gibi alanların temel olarak konuşulduğunu ifade ederek şimdi ise teknoloji, sanayi, imalat ve üretimin temel konular haline geldiğini ifade etti.

Sosyal Yardım Mantığında Değiliz

KOSGEB'in KOBİ düzeyinde odaklanmış olduğu noktanın imalat kapasitelerinin artırılması olduğuna değinen Başkan Kurt, üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunanlara her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyledi. Kurt, sosyal yardım mantığıyla hareket etmediklerini vurgulayarak “KOSGEB olarak Türkiye’de üretimin arttırılması konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Veri Yönetimi

Türkiye'de en fazla veri toplayan kurumlardan birinin KOSGEB olduğunu anlatan Kurt, “Artık bu verileri işlemeye başladık. Bu verileri bütün sisteme entegre edebileceğimiz bir yapıyı oluşturduk. Bunu güçlendireceğiz. Artık dünyadaki bütün sistemler, bütün büyük şirketler, finansal şirketler, yazılım şirketleri bunların hepsi artık veri yönetimi üzerinden bütün işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu verinin işlenmesi noktasında üniversitelerin bilgi birikimine ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Yeni Süreç

Kurt, KOSGEB’in farklı destek programlarındaki kurullarında üniversite hocalarının yer aldığını hatırlatarak “sadece kurullara katılmak değil KOSGEB bünyesinde sonuçlar alabileceğimiz bir süreç başlatmak istiyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından KOSGEB daire başkanları yürüttükleri faaliyetler hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2022