KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, İstanbul’da yeni açılan FARK LABS ve T-GATE Teknoloji Geliştirme Merkezlerini ziyaret ederek işliklerde yer alan işletmelerde incelemelerde bulundu.
Tarih: 12 Mayıs 2022

Başkan Kurt, 2022 yılında İstanbul’da faaliyete geçen iki Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (TEKMER) incelemelerde bulundu.

TEKMER yönetimleri ile bir araya gelen KOSGEB Başkanı, TEKMER’lerin fiziki yapıları, işliklerde yer alan işletmeler ve işletmelerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

2022 yılının başında Okan Üniversitesi iş birliği ile Sarıyer’de kurulan FARK LABS Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde 11 adet işlik yer alıyor. Şu anda 9 işlikte yer alan işletmeler, Tıbbi Cihaz, Medikal, Robotik, Bilgi Ve İletişim Teknolojileri, Elektrik/Elektronik, Yazılım, Dijitalleşme, Akıllı Şehirler, Akıllı Ulaşım ve Yapay Zekâ alanlarında faaliyet gösteriyor.

Kadir Has Üniversitesi iş birliği ile Şişli’de kurulan T-GATE Teknoloji Geliştirme Merkezi’n de de 35 adet işletme; Finansal Teknolojiler (Fintech), Sigortacılık Teknolojileri (Insurtech),Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Yazılım, Dijitalleşme ve Yapay Zekâ alanlarında faaliyet gösteriyor.

Başkan Kurt, TEKMER incelemelerinin ardında Bilişim Vadisi’nin İstanbul ayağı olan Vadi İstanbul’da da incelemeler de bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2022