“SİNGAPUR: Güneydoğu Asya’ya Açılan Kapı” toplantısında, Türk KOBİ’lerinin Singapur üzerinden Güneydoğu Asya pazarlarında nasıl yer edinebilecekleri ele alındı
Tarih: 25 Mayıs 2022

Türkiye ile Singapur arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması konusunda farkındalığı artırmak ve Singapur’u Güneydoğu Asya’ya açılan bir kapı olarak tanıtmak amacıyla KOSGEB ev sahipliğinde “SİNGAPUR: Güneydoğu Asya’ya Açılan Kapı” konulu bir toplantı düzenlendi.

KOSGEB Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, Singapur Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow, Singapur Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Francis Chong’un yanı sıra Singapur Ticaret ve Sanayi Baskanlığı, Enterprise Singapore, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB temsilcileri ile KOBİ’ler katıldı.

İki Ülke İçin Avantajlar Sağlayacak

Toplantıda konuşan KOSGEB Başkan Yardımcı Şahin, 2015 yılında imzalanan Türkiye ile Singapur arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’na değinerek, Singapur’un Güneydoğu Asya Bölgesine açılan bir kapı olduğunu söyledi. İmzalanan anlaşmanın ülke için avantajlar sağlayacağını da ifade eden Şahin, bu tür organizasyonlar anlaşmanın Güneydoğu Asya Bölgesi açısından farkındalığı arttıracağını kaydetti.

Mükemmel İlişkiler

Singapur’un Ankara Büyükelçisi Tow da ülkesinin Türkiye ile olan ilişkilerine değinerek, “İki ülke arasında mükemmel, sorunsuz ve büyümekte olan güzel ekonomik ilişkiler var. Bu ülkeler arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması da son derece modern ve kapsayıcı olarak iki ülkede bulunan işletmelerin iş birliği yapmalarını kapsıyor. Ticaret hacmimiz 2021 yılında 1,71 milyar dolar ile rekor kırdı. Bu ticaret hacmi ortak çalışmalarla daha da arttırılabilir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ticaret Bakanlığı, Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, Girişim Singapur İstanbul Ofisi ve PSA Mersin Limanı yetkilileri tarafından sunumlar yapıldı ve katılımcıların soruları yanıtlandırıldı.

Neden Singapur?

Singapur, dünyada ülkeler arası ticarette en kolay ticaret yapılabilen 2. ülke olarak gösteriliyor. Güneydoğu Asya bölgesinin giriş kapısı olarak kabul edilen ülkenin, kargo merkezleri ve büyük limanlarının yanı sıra 26 ülkeyle imzalanmış Serbest Ticaret Anlaşması bulunuyor. Singapur limanları, gıda ticaretinin yapıldığı en önemli geçiş limanları olarak görülüyor.

 

Haberin videosu için : www.youtube.com/watch?v=8Kjh5UQ1Lg0

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2022